12 aug. 2023 | 15:50

Acești bugetari pot dormi liniștiți: pe ei nu se vor pune tunurile concedierilor și tăierilor de salarii

ACTUALITATE
Acești bugetari pot dormi liniștiți: pe ei nu se vor pune tunurile concedierilor și tăierilor de salarii

După ce au protestat în toată țara, angajații din din finanţe au obținut câteva promisiuni importante de la ministrul lor, Marcel Boloș.

Conform oficialului guvernamental, se pare că toți îşi primesc salariile şi nu vor fi probleme cu plăţile și, de asemenea, niciun angajat nu va fi în situaţia să dea examen pentru a-şi păstra postul.

Fericire mare pe capul acestor bugetari

„La prima oră am fost acolo, am reuşit să ajung azi la două trezorerii din Bucureşti. În câteva minute holul s-a umplut de oameni, cu care am reuşit să stau de vorbă. Am putut să mă aflu în mijlocul lor şi să văd cum lucrează, să înţeleg provocările cu care se confruntă şi să împărtăşim câteva zâmbete pe parcurs.

Două aspecte au fost de mare interes şi am vrut să fie clare: toţi îşi primesc salariile şi nu vor fi probleme cu plăţile; niciun angajat nu va fi în situaţia să dea examen pentru a-şi păstra postul. Un lucru cu care le-am spus însă că nu sunt de acord şi pe care îl voi susţine în continuare este ca angajaţii cu venituri foarte mari să primească şi diferite beneficii suplimentare, la care omul de rând nu ajunge nici să spere.

Ei, fiind inima financiară a ţării, ştiu mai bine decât orice altă instituţie cât de necesară este reforma aparatului central, reducerea de cheltuieli şi încadrarea în deficitul bugetar asumat”, a scris Marcel Boloş pe pagina sa de Facebook.

Sindicaliștii au transmis și ei faptul că după protestul celor 15.000 de salariați din sector, au existat discuții cu ministrul Boloș și reprezentanţi ai direcţiilor de specialitate din Ministerul Finanţelor şi ANAF.

Acestea au fost unele cu rezultate de succes pentru sindicaliștii care apără drepturile angajaților din aceste instituții. Concret, „Ministerul Finanţelor se obligă că nu vor exista disponibilizări la nivelul aparatului propriu şi unităţilor subordonate, cu precizarea că nu există o formă oficială pusă în transparenţă decizională, cele apărute în spaţiul public nefiind asumate”. Mai mult, „Ministerul Finanţelor va susţine în cadrul Guvernului introducerea familiei ocupaţionale finanţe în viitoarea lege a salarizării. De asemenea, se va constitui un comitet de lucru format din reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor şi sindicatelor cu scopul de a elabora statutul angajatului din finanţe”.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele