08 mai 2023 | 19:27

Accident grav pe DN 2, în Râmnicu Sărat. Un autocar s-a răsturnat. S-a activat Planul Roșu de Intervenție

ULTIMA ORĂ
Accident grav pe DN 2, în Râmnicu Sărat. Un autocar s-a răsturnat. S-a activat Planul Roșu de Intervenție

Un autocar s-a răsturnat pe DN2, în localitatea Râmnicu Sărat. A fost activat Planul Roșu de intervență. 20 de persoane au nevoie de asistență medicală de urgență.

Autocar răsturnat pe DN2

Update 8 mai, ora 19.27: Mai multe persoane au fost transportate la spital. Autocarul cu 30 de persoane s-a răsturnat, mai multe dintre victime având nevoie de îngrijiri de urgență la fața locului. Autoritățile au precizat că 23 dintre cele 30 de persoane implicate în accident au fost transportate la spital, în timp ce alte 7 refuză să fie transportate la unități sanitare.

„30 de persoane implicate în eveniment, dintre care 23 transportate la spital (19 femei și 4 bărbați), iar 7 asistate la locul evenimentului, refuză transportul la spital. Cele 23 de persoane au fost transportate la următoarele spitale: Spitalul Județean de Urgență Focșani: 2 femei; Spitalul Municipal Rm. Sărat: 9 femei și 2 bărbați; Spitalul Județean de Urgență Buzău: 8 femei și 2 bărbați”, transmite ISU.

Reprezentanții ISU Buzău au declarat că intervin 2 autospeciale de stingere, 2 echipaje de descarcerare, 5 ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple și 11 ambulanțe SAJ.

20 de persoane au nevoie de ajutor în acest moment, însă sunt conștiente. Din primele informații, un autocar s-a răsturnat pe DN2 în localitatea Râmnicu Sărat.

„În localitatea Râmnicu Sărat, DN 2 – accident rutier unde un autocar s-a răsturnat. Având în vedere numărul de persoane implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

În acest moment se acordă asistență medicală de urgență pentru 20 de persoane, toate conștiente. De la nivelul județului Buzău, la locul accidentului acționează 2 autospeciale de stingere, 2 echipaje de descarcerare, 5 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 11 ambulanțe SAJ.

Totodată, în sprijin intervin o autospecială pentru transport victime multiple și 3 ambulanțe SMURD de la nivelul ISU Vrancea. Misiunea este în dinamică”, conform purtătorului de cuvânt ISU Buzău, sublocotenent Ioniță Alisa.