23 mai 2023 | 14:33

„A venit o studentă și când s-a aplecat, nu s-a mai rugat nimeni”. Preotul Vasile Ioana, despre cum se îmbracă femeile care vin la biserică 

ULTIMA ORĂ
„A venit o studentă și când s-a aplecat, nu s-a mai rugat nimeni”. Preotul Vasile Ioana, despre cum se îmbracă femeile care vin la biserică 

Preotul Vasile Ioana, parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” aflată aproape de Piața Universității din București, a criticat modul în care se îmbracă femeile atunci când merg la biserică și le-a făcut acestora câteva recomandări.

Preotul, despre cum se îmbracă femeile la biserică

Preotul Vasile Ioana a spus că unele femei obișnuiesc să meargă indecente și machiate la biserică. Parohul a povestit o întâmplare din timpul unei slujbe.

„A venit o studentă și erau niște tineri care se rugau. A venit mai în față studenta și când s-a aplecat, nu s-a mai rugat nimeni (…) Dacă apare ceva care te atrage și te fură, nu e în regulă. În biserică, femeia poate să atragă bărbatul printr-o fustă mai scurtă sau cu un decolteu și nu e bine”, a spus părintele Vasile Ioana.

Preotul, recomandări pentru femeile care merg la biserică

De asemenea, preotul a spus că smerenia ar fi atitudinea cea mai frumoasă pe care ar trebui să o aibă creștinii care merg la biserică și le-a făcut câteva recomandări vestimentare femeilor.

„Le recomand tuturor doamnelor și domnișoarelor care vin în biserică: acoperiți-vă, dragele mele, toate cele cunoscute ca puternice mesaje. Acoperiți capul, pentru smerenie, ca să te unești cu Dumnezeu.

Te prezinți în fața Lui cu emoție, cu sfială. Tu te duci acolo ca să primești iertarea păcatelor. Smerenia ar fi atitudinea cea mai frumoasă pe care ar trebui să o aibă un creștin”, a spus preotul, la emisiunea „Vorbește lumea” difuzată de Pro TV.