19 iul. 2023 | 07:52

A rămas fără pensie la două săptămâni după ce a primit decizia. ‘Pensionarul’ care a fost obligat să se reangajeze, doar în România

ACTUALITATE
A rămas fără pensie la două săptămâni după ce a primit decizia. 'Pensionarul' care a fost obligat să se reangajeze, doar în România

Cel mai probabil, un pensionar din România era să facă infarct în momentul în care a aflat că este obligat să se angajeze din nou, la doar două săptămâni după ce a primit decizia de pensionare. Circumstanțele din spatele fluxului de evenimente sunt cu siguranță traumatizante.

Cazul s-a întâmplat în rândul angajaților de la Complexul Energetic Oltenia și vizează situația unui pensionar care s-a trezit cu decizia de pensionare anulate, bărbatul fiind rechemat la muncă. Explicația pentru situația absolut halucinantă este că decizia inițială a fost greșită, conform Gorjeanul.ro.

Cum a ajuns un pensionar să nu mai fie pensionar

La 57 de ani, un angajat al ELCFU Motru și-a depus cererea de pensionare. Imediat după, a primit aviz negativ din partea Casei de Pensii Gorj și a făcut apel la șefa instituției cu argumentul că alți colegi ai săi au primit decizii de pensionare în condiții identice cu ale sale. În acel context, oficialul Casei a solicitat reverificarea dosarelor din urmă și, printre altele, a anulat o decizie de pensionare emisă în urmă cu doar două săptămâni. Astfel, în doar câteva zile, la începutul acestei săptămâni, ”tânărul” pensionar a primit decizia de respingere a pensionării și, în aceeași zi, a fost reangajat în regim de urgență.

„Într-un timp record a fost reangajat, după două săptămâni de pensie, la CEO, azi! Este ceva ce nu poate fi povestit în cuvinte. Vă dați seama? Omul, care are 57 de ani, era fericit că se pensionase. Putea să facă infarct. Mâine merge la lucru!! Cum așa ceva?”, a povestit un coleg al pensionarului, relatează site-ul gorjeanul.ro.

Una peste alta, situația este departe de a fi unică, minerii și energeticienii din Gorj care au depus cereri de recalculare a pensiilor, în cea mai mare parte, vor primi vești proaste pe subiect. Cele aproximativ cinci mii de cereri vor fi respinse. Până și foștii angajați au primi deja deciziile de respingere a recalculării. Argumentul principal al refuzului este că foștilor salariați că nu le sunt aplicabile dispozițiile noii legi, „deoarece acestea se referă la reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, a persoanelor care au lucrat cel puțin 25 de ani în condițiile de la art. 30, alin. 1, lit. i.”

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele