09 ian. 2023 | 17:43

A fost înregistrat primul deces din România la un pacient cu Flurona. „Dubla infectare nu a făcut decât să agraveze comorbidităţile grave”

ULTIMA ORĂ
A fost înregistrat primul deces din România la un pacient cu Flurona. „Dubla infectare nu a făcut decât să agraveze comorbidităţile grave”

Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași a înregistrat, luni, primul caz de deces la persoană infectată cu Flurona din România.

Potrivit managerului spitalului, decesul a survenit la o femeie în vârstă de 74 de ani diagnosticată cu Flurona.

Pe lângă cazul femeii, a mai fost înregistrat cu infecția similară cu virusul gripei sezoniere și COVID-19 și un bărbat în vârstă de 69 de ani, ambii cu domiciliul în județul Iași.

Testele au confirmat diagnosticul de Flurona la ambii bolnavi

„Cei doi pacienţi prezentau la internare dureri musculare, febră, cefalee şi afectare pulmonară fiind internaţi şi diagnosticaţi cu dublă infecţie în urma testului efectuat în cadrul laboratorului nostru, unde, dintr-o singură probă, se poate diagnostica virusul gripal, SARS- CoV2 şi virusul respirator sinciţial.

A fost confirmat diagnosticul de flurona, în cazul ambilor bolnavi. Ei au necesitat, încă de la internare, îngrijire în secţia de Terapie Intensivă”, a declarat dr Florin Roşu.

Bărbatul a fost externat în cursul zilei de duminică, după ce echipa multidisciplinară a spitalului, formată din medic ATI și medic de boli infecțioase, i-au administrat tratamentul necesar.

„Din nefericire, în ciuda eforturilor cadrelor medicale şi a terapiei administrate, nu aceeaşi a fost evoluţia şi în cazul pacientei, la care dubla infectare nu a făcut decât să agraveze comorbidităţile grave de care suferea şi să conducă la decesul acesteia”, a declarat dr Florin Roşu, potrivit Agerpres.

Managerul spitalului Sf. Parascheva din Iași a mai adăugat că nici unul dintre cei doi pacienți nu era vaccinat.