Un înalt oficial rus a amenințat în direct un reporter din Germania. Ce l-a înfuriat atât de tare

Un înalt oficial rus a amenințat în direct un reporter din Germania. Ce l-a înfuriat atât de tare

Momente halucinante în direct, la televiziunea de stat rusă. Un înalt oficial de la Moscova a amenințat un jurnalist german, corespondent în Ucraina pentru publicația Bild. Episodul controversat a avut loc în cadrul emisiunii „60 de minute”, difuzată în prime-time de Rossia-1, principalul post controlat de Kremlin.

Amenințări în direct, la TV

Realizatorul emisiunii a prezentat o critică adresată de conducerea editorială a revistei Bild, afirmând că „arienii de la Bild s-au legat de emisiunea noastră populară, 60 de minute”. Ulterior, jurnalistul a difuzat relatarea germanilor:

„Scuzați expresia, dar ne-am ieșit din minți aici când am văzut ce poate face propaganda rusă și felul în care vorbesc despre corespondentul nostru extraordinar. Priviți: Popov (n.r. – Evgheni Popov, realizatorul emisiunii), propagandistul principal al lui Putin, încearcă să-l mânjească pe colegul nostru Björn Stritzel, care, de multe luni, raportează din Ucraina cu mult profesionalism”.

Un corespondent din Ucraina, discreditat în fața rușilor

Prezentatorul TV l-a numit, în mod repetat, pe Björn nazist în cadrul emisiunii sale. Popov a continuat să arate imagini cu jurnalistul german, având pe fundalul suprapus Howitzer-uri germane. În felul acesta, a vrut să-l discrediteze în fața milioanelor de spectatori ai emisiunii.

Potrivit Bild TV, rușii s-au enervat după reportejele făcută de Björn Stritzel din prima linie a frontului din Ucraina. Reporterul trimis pe front a arătat cum folosesc soldații ucraineni lansatoarele Howitzer PzH 2000. În replică, Rossia-1 a atacat Germania, amintind înfrângerea regimului hitlerist la Stalingrad.

„Străbunicii noștri au ars armele străbunilor voștri și le-au adiminstrat o bătaie zdravănă. Camarazii noștri, prietenii și vecinii noștri, cei mai buni oameni din Rusia, fac același lucru acum. Rezultatul va fi identic. Sunt sigur că voi știți deja asta în sinea voastră, propagandiști arieni și mâncători de viermi ce sunteți. Spre deosebire de voi, urmași ai lui Goebbels și agitatori naziști, reporterii noștri muncesc din Donbas și din Ucraina încă de la începutul măcelului pe care voi l-ați provocat”, a transmis Evgheni Popov.

Un înalt oficial rus s-a dezlănțuit în emisiune

După aceste acuzații, unul dintre invitații aflați în studio a intervenit. Este vorba despre deputatul rus din Duma de Stat, Alexei Juravliov. Parlamentarul a motivat că nu se mai poate abține și vrea neapărat să-i transmită ceva „acestui nazist”, referindu-se la reporterul Björn Stritzel.

Realizatorul TV s-a speriat de tonul deputatului și a încercat să-l potolească: „Aceia sunt ziariști propagandiști, dar să nu fim așa… ”. „Nu mă interesează! Mă duc acolo și dacă-l văd…”, a transmis Juravliov. „Să nu omorâm pe nimeni! Ameninți oameni în cadrul emisiunii noastre”, i-a spus Popov. „Așa e, ameninț! Și care e problema?”, a replicat oficialul rus.