11 apr. 2022 | 10:47

Turcii vor să înființeze o companie aeriană special pentru turiștii ruși

ULTIMA ORĂ
Turcii vor să înființeze o companie aeriană special pentru turiștii ruși

Turkish Airlines a ajuns la un acord pentru a transporta 1,5 milioane de turişti ruşi în ţară pe parcursul anului. Compania aeriană va aloca 1,5 milioane de locuri turoperatorilor turci care oferă pachete de călătorie în Rusia. Aceasta face parte dintr-o schemă de 300 de milioane de dolari susținută de guvern care va implica, de asemenea, crearea unei noi companii aeriene charter.

Companie aeriană exclusiv pentru turiștii ruși

Transportatorul național Turkish Airlines a semnat un acord pentru a garanta 1,5 milioane de locuri turiştilor ruşi în acest an. Compania aeriană va aloca locurile turoperatorilor turci care operează în Rusia (în primul rând Anex Tour, Pegas Touristik și Coral Travel).

Acordul face parte dintr-un plan mai amplu formulat de Ministerul Culturii și Turismului, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și Ministerul Trezoreriei și Finanțelor pentru a atrage turiștii ruși în țară.

Potrivit instituției de presă turcești SABAH, Turkish Airlines a discutat de ceva vreme cu operatori de turism de top. Acordul de sediu a fost semnat sub coordonarea Ministerului Culturii și Turismului și este deja implementat.

Turkish Airlines este una dintre puținele companii aeriene străine care mai zboară către Rusia, cu toate că și-a redus semnificativ programul în ultima lună. În plus, compania aeriană a interzis cetățenilor ruși să zboare pe toate rutele, cu excepția dintre Rusia și Turcia.

Conflictul recent din Ucraina, care a dus la embargouri asupra companiilor legate de Rusia, a îngreunat operatorii de turism din Rusia să continue să aducă turiști în Turcia.

Turiștii ruși sunt principala naționalitate care vizitează Turcia de câțiva ani. În 2021, aproape 4,7 milioane de turiști ruși au vizitat țara, în ciuda pandemiei globale. Autoritățile turce estimaseră aproximativ șapte milioane de vizitatori ruși în 2022 înainte de conflictul din Ucraina.

Pegasus va contribui cu 500.000 de locuri

Al doilea transportator al Turciei, Pegasus Airlines, va fi, de asemenea, implicat în schemă prin alocarea a până la 500.000 de locuri.

Operatorii de turism din Rusia vor primi, de asemenea, un împrumut de 300 de milioane de dolari sub garanția Fondului de Garantare a Creditelor (KGF). Acest sprijin de credit va fi oferit furnizorilor de turism care au fost afectați de sancțiunile impuse Rusiei.

Un transportator charter nou-nouț dedicat turismului rus va fi, de asemenea, înființat ca parte a schemei de turism a Turciei. Noua companie aeriană charter va avea sediul în Antalya, populara stațiune de-a lungul coastei de sud a Turciei.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și Ministerul Trezoreriei și Finanțelor au început deja înființarea noii companii aeriene, care va opera exclusiv între Rusia și Turcia. Se estimează că această companie aeriană va oferi aproximativ un milion de locuri în acest an. Împreună cu Turkish Airlines și Pegasus Airlines, turiștilor ruși li se vor garanta acum cel puțin trei milioane de locuri în Turcia în acest an.