Trucuri Facebook și Instagram – cum ștergi un story care nu îți place sau pe care l-ai postat din greșeală

Trucuri Facebook și Instagram - cum ștergi un story care nu îți place sau pe care l-ai postat din greșeală

În cazul în care ești utilizator de Instagram și Facebook cu experiență, sunt șanse foarte mari să fi postat vreodată ceva ce, ulterior, ai regretat. Postările se șterg cu ușurință, dar având în vedere accentul pe story-uri din ultimii ani, ar fi bine să înveți cum ștergi un story pe Facebook sau Instastory pe Instagram.

Prin natura lor, story-urile sunt efemere. Deși ți se salvează ție într-un fel de arhivă, asta nu înseamnă că altcineva le poate vedea după cele 24 de ore care le sunt asociate implicit. Chiar și așa, din cauza modului foarte facil de a naviga prin ele, sunt șanse din ce în ce mai mari ca un story să adune mai multe vizualizări decât o postare obișnuită. În consecință, un story greșit sau cu conținut pe care îl regreți, ar fi păcat să nu știi cum îl ștergi.

Cum ștergi un story de pe Facebook

Indiferent dacă ai postat un story pe Facebook cu un clip video, o fotografie sau un text, toate se șterg în același fel. Intri în aplicația de mobil cu același nume și, în partea de sus a ecranului, ar trebui să vezi povestea ta (Your Story). Apeși pe el și se va afișa imediat. Din acest moment, te interesează cele trei puncte din dreapta sus (More). Din noul meniu, alege Delete Photo sau Delete Video, în funcție de caz. Confirmă ștergerea cu un click suplimentar pe Delete.

Cum ștergi un Instastory de pe Instagram

În cazul Instagram, mecanismul este destul de similar cu cel de la Facebook. Pentru a șterge un Story care îți aparține, intri în Instagram pe pagina ta de profil sau îți deschizi Story-ul din stânga sus când intri în fluxul de postări. Odată afișat pe ecran, apeși pe cele trei buline din dreapta jos, More sau Mai mult. Apeși pe butonul de culoare roșie marcat Delete sau Șterge și, din nou, confirm alegerea făcută.