Toyota preocupată de mașinile electrice: cea mai nouă investiție

Toyota preocupată de mașinile electrice: cea mai nouă investiție

Noua investiție în SUA și Japonia va crește oferta globală de baterii a Toyota cu până la 40 gigawați oră.

Vehiculul electric în urmă Toyota spune că va investi aproximativ 5,6 miliarde de dolari în fabricarea mai multor baterii EV în SUA și Japonia, inclusiv creșterea capacității la o fabrică recent anunțată din Carolina de Nord, în timp ce producătorul de automobile va reveni din urmă cu ofertele integral electrice.

Noua investiție, care totalizează 730 de miliarde de yeni, va crește oferta globală de baterii a Toyota cu până la 40 de gigawați oră, a spus compania într-un comunicat de presă.

Puțin mai mult de jumătate din cheltuială va fi investită într-o fabrică de baterii în orașul Himeji, din vestul japonez, precum și în alte locații Toyota din Japonia.

Soldul, de aproximativ 2,5 miliarde de dolari, va spori capacitatea amplasamentului din Carolina de Nord.

Toyota Motor North America a anunțat în decembrie o investiție inițială de 1,3 miliarde de dolari în uzina de baterii din Liberty, Carolina de Nord, spunând că în cele din urmă va produce suficiente baterii litiu-ion pentru a alimenta până la 1,2 milioane de vehicule pe an. Producția este de așteptat să înceapă în 2025.

Noua investiție va crește producția la fabrică

Fabrica din SUA este un joint venture între Toyota Motor North America și Toyota Tsusho. Uzina din Japonia este operată de Prime Planet Energy & Solutions, un parteneriat cu Panasonic.

Prin investiția de mai multe miliarde de dolari, Toyota își întărește strategia de a vinde 3,5 milioane de vehicule electrice pe an până în 2030 pentru mărcile Toyota și Lexus. Lexus se va transforma într-un brand exclusiv electric în Europa, SUA și China în 2030, când intenționează să fie pregătit să vândă 1 milion de vehicule electrice anual.

După aceea, Lexus nu va oferi nimic altceva decât vehicule complet electrice în întreaga lume până în 2035.

Mișcarea Toyota vine la doar câteva zile după ce concurentul japonez Honda și producătorul sud-coreean de baterii LG Energy Solution au declarat că vor investi 4,4 miliarde de dolari pentru a construi baterii litiu-ion în SUA pentru vehiculele electrice marca Honda și Acura.

„Toyota intenționează să-și continue eforturile de a construi un sistem de aprovizionare care să poată satisface în mod constant cererea în creștere de BEV în diferite regiuni, inclusiv furnizarea de baterii auto de la partenerii săi”, a spus Toyota în declarație. „Toyota va continua să depună toate eforturile pentru a satisface în mod flexibil nevoile diferiților săi clienți din toate țările și regiunile, oferind mai multe sisteme de propulsie și oferind cât mai multe opțiuni posibil.”

Primul său pas în cursa EV a fost blocat de o rechemare jenantă. Crossover-ul integral electric bZ4X, lansat abia în această primăvară, a fost rechemat de teamă că roțile ar putea cădea.

Compania s-a oferit să răscumpere vehiculele ca parte a recompensei clienților.