Topul restaurantelor fast-food, în România: ce preferă românii

Topul restaurantelor fast-food, în România: ce preferă românii

Fenomenul fast-food sau mâncare pregătită și consumată pe fugă este răspândit în toată lumea.

Firește, nici țara noastră nu face excepție, atunci când vorbim despre preferințele culinare ale românilor. Cu toate că mulți specialiști avertizează asupra pericolelor care ne pândesc dacă consumăm des acest tip de mâncare, populația de rând tinde să ignore. Totul dintr-un motiv foarte simplu: nu mai avem timp să gătim, să mâncăm, dar nici bani prea mulți pentru a trăi sănătos. Este cunoscut faptul că mâncarea sănătoasă este mult mai scumpă decât cea de tip fast-food.

Unde merg românii ca să mănânce fast-food

Și pentru că mâncarea de tip fast-food este la mare căutare, Risco.ro a întocmit un top al celor mai iubite și vizitate restaurante care comercializează aceste tipuri de alimente.

Fără să fie o surpriză pentru cineva, McDonnalds încă ocupă locul 1, având 92 de restaurante în toată România, în 28 de orașe mai mici sau mai mari.

Nici franciza KFC nu stă prea rău, ocupând locul al doilea, cu 80 de puncte în toată țara.

Al treilea restaurant de acest fel, din top, este Mesopotamia, care deține, în prezent, 54 de noi restaurante, existând posibilitatea ca această cifră să crească în viitor. Spunem asta, de vreme ce, în 2021, Mesopotamia a deschis 17 noi unități.

La categoria pizza cu „brand” se află Pizza Hut, care ocupă cel de-al patrulea loc din acest top. Compania a deschis, la noi în țară, 23 de pizzerii.

Pe locul al cincilea găsim un nume mai puțin răsunător, și anume compania Nadenka din județul Brașov: pe scurt, vorbim despre brandul Gigi, cel responsabil pentru covrigul tău de dimineață, înainte de a ajunge la birou. De menționat că există, în toată țăra, 43 de covrigării Gigi.

Rămâne de văzut cum se va schimba și, mai ales dacă se va schimba, această situație pe viitor, însă e puțin probabil ca, în anii ce urmează, românii să-și cizeleze preferințele culinare și să renunțe la alimentele de tip fast-food.