Top 10 cele mai proaste mașini din Europa: pe ce loc se clasează Dacia

Top 10 cele mai proaste mașini din Europa: pe ce loc se clasează Dacia

Jeep a fost desemnat cel mai nesigur producător de mașini în urma unui sondaj efectuat la aproape 25.000 de proprietari.

Cei de la WhatCar i-a chestionat pe proprietarii de mașini uzate cu vârsta de până la cinci ani despre cât de des s-au defectat mașinile lor în ultimii doi ani.

Sondajul de fiabilitate a întrebat cât timp au durat reparațiile și cât costă pentru a obține un scor general din 100.

Cu cât scorul este mai mare, cu atât este mai fiabilă marca de mașini – Jeep a obținut doar 77 la sută.

Modelele individuale de Jeep au fost analizate pe tot parcursul sondajului de către proprietari pentru nefiabilitatea lor.

Al doilea cel mai nesigur producător a fost Land Rover, cu un scor de 81,4%.

Land Rover Discovery a fost considerat cel mai nesigur model folosit când sondajul a fost dezvăluit săptămâna trecută. În timp ce, al treilea cel mai nesigur producător de mașini a fost Fiat, criticat și de proprietari în sondaj pentru defecțiuni regulate.

Cei mai nesiguri producători de mașini

 1. Jeep – 77,0%
 2. Land Rover – 81,4%
 3. Fiat – 86,4%
 4. Alfa Romeo – 87,3%
 5. Peugeot – 87,4%
 6. Ford – 87,8%
 7. Jaguar – 88,7%
 8. Nissan – 89,3%
 9. Vauxhall – 89,5%
 10. Mercedes – 89,5%

Sondajul a defalcat și modelele în funcție de trenul de rulare și a constatat că cea mai puțin fiabilă mașină electrică a fost Tesla Model 3.

Cu un punctaj de 78,9% – doar puțin mai mare decât modelul cu cele mai proaste performanțe, Discovery – Tesla a fost analizat pentru probleme cu caroseria, suspensie, navigație prin satelit și probleme de ornamente interioare.

„Calitatea și fiabilitatea construcției sunt foarte slabe, iar încălzirea nu funcționează întotdeauna”, a concluzionat echipa editorială a lui WhatCar.

Cei mai de încredere producători de mașini

Nissan Leaf a fost cea mai fiabilă mașină electrică, potrivit datelor.

La celălalt capăt al sondajului, WhatCar a numit, de asemenea, cei mai de încredere producători de mașini și nu a fost nicio surpriză că firmele japoneze au dominat primele două sloturi.

Lexus a terminat pe primul loc cu un scor general de 98,4 la sută, în timp ce firma soră Toyota s-a clasat pe locul al doilea cu 97,2 la sută.

Pe locul trei s-a clasat Mini – construit în Marea Britanie – cu un scor de 97 la sută, egalat de Mitsubishi, care nu mai vinde mașini în Europa, obținând totodată 97 la sută.

Interesant este faptul că singurul producător european prezent în top, în afara de Mini, este Dacia. Producătorul român reușește să obțină un scor mai mult de cât onorabil și detronează giganți ai industriei cum ar fi Ford sau Mercedes.

 1. Lexus – 98,4%
 2. Toyota – 97,2%
 3. Mini – 97,0%
 4. Mitsubishi – 97,0%
 5. Hyundai – 95,8%
 6. Suzuki – 95,8%
 7. Kia – 95,5%
 8. Mazda – 95,2%
 9. MG – 95,0%
 10. Dacia – 94,4%

„Sondajul arată că ceea ce plătiți este rareori direct legat de fiabilitatea vehiculului pe care îl obțineți și că, ca întotdeauna, cumpărătorii trebuie să cerceteze cu atenție înainte de a se angaja către o marcă dacă fiabilitatea este o problemă”, a concluzionat sursa citată.

Etichete: