Skoda se confruntă cu probleme din cauza războiului: ce se întâmplă cu producția

Skoda se confruntă cu probleme din cauza războiului: ce se întâmplă cu producția

Producătorul de automobile ceh se așteaptă să scadă vânzările în Ucraina și Rusia din cauza acțiunii militare a Moscovei.

Skoda va reduce producția SUV-ului său electric cu baterie Enyaq în Republica Cehă din cauza lipsei de aprovizionare după invazia Rusiei în Ucraina.

„Din cauza situației actuale din Ucraina, Skoda Auto se confruntă cu lipsuri critice de aprovizionare cu piese de la mai mulți furnizori locali, care au efect asupra unora dintre modelele noastre”, a spus producătorul auto.

Producția lui Enyaq va fi redusă începând cu această săptămână, a spus Skoda.

Skoda a spus că lanțul său de aprovizionare include un număr de furnizori din vestul Ucrainei.

Filiala Grupului Volkswagen a declarat că producția modelelor sale încă rulează la două fabrici din Rusia, care a fost afectată de sancțiunile occidentale pentru invadarea Ucrainei.

Skoda are un început prost de an

Rusia a fost a doua cea mai mare piață a Skoda în 2021, cu peste 90.000 de vehicule livrate. Ucraina a fost, de asemenea, o piață stabilă, a spus Skoda.

„Strategia de vânzări din Rusia și Ucraina este în prezent subiectul unor discuții intense. Se așteaptă să scadă vânzările atât în ​​Ucraina, cât și în Rusia, având în vedere evoluțiile recente”, a spus Skoda.

Marca VW a Grupului VW întrerupe producția în această săptămână la fabricile sale de mașini electrice din Zwickau și Dresda, ambele în Germania, după ce invazia Rusiei a Ucrainei a lovit livrările de componente.

Volkswagen se așteaptă să oprească temporar mai multe fabrici, inclusiv principala sa fabrică din Wolfsburg, pe măsură ce se răspândesc consecințele penuriei de piese cheie de la furnizorii din Ucraina.

Producătorul auto a declarat că probabil că nu va putea produce la uzina din Wolfsburg în săptămâna din 14 martie.

Producția de mașini electrice compacte cu baterie VW, Audi și Cupra construite pe platforma MEB a Grupului VW este afectată. Enyaq folosește și platforma MEB.