Site-urile guvernamentale ale Rusiei, atacate cibernetic, spun oficialii

Site-urile guvernamentale ale Rusiei, atacate cibernetic, spun oficialii

Site-urile guvernamentale ale Rusiei se confruntă cu atacuri cibernetice fără precedent în urma războiului din Ucraina, a comunicat joi Ministerul rus al Digitalizării, transmite Reuters. Pe măsură ce atacurile cibernetice cresc, ministerul lucrează pentru a se adapta la noile condiții. „Este de două până la trei ori mai puternic decât cele mai grave incidente de acest gen care au fost raportate anterior“, se menționează în comunicat. Mai multe detalii, în continuare.

Site-urile guvernamentale ale Rusiei, atacate cibernetic

Site-urile oficiale ale guvernului rus sunt supuse unor atacuri cibernetice fără precedent, a comunicat, joi, Ministerul rus al Digitalizării, precizând că se fac eforturi tehnice pentru a filtra traficul străin, transmite Reuters.

În urma războiului din Ucraina, entităţile guvernamentale ruse şi companiile de stat au devenit ținta atacurilor cibernetice. În ultimele trei săptămâni, site-urile Kremlinului, compania aeriană Aeroflot şi principa bancă din Rusia, Sberbank, au înregistrat întreruperi sau probleme temporare de acces.

Ministerul rus al Digitalizării a transmis că lucrează pentru a se adapta la noile condiții, având în vedere că atacurile cibernetice cresc, potrivit comunicatului publicat de instituţie.

„Dacă în trecut puterea lor în momentele de vârf atingea 500 de gigaocteţi, acum este la 1 teraoctet. Este de două până la trei ori mai puternic decât cele mai grave incidente de acest gen care au fost raportate anterior“, se arată în comunicat.

Citește și: Soluția pentru încheierea războiului din Ucraina, într-un nou mesaj al Anonymous pentru ruși. „Luați măsuri“

Guvernul rus ia măsuri pentru a sprijini sectorul IT

De vreme ce Rusia devine tot mai izolată de sistemele financiare globale şi lanţurile de aprovizionare, guvernul țării propune o serie de măsuri pentru a sprijini sectorul IT.

Astfel, firmele de tehnologie vor avea acces la condiţii preferenţiale de impozitare şi de creditare, Ministerul Digitalizării sugerând anterior companiilor IT din Rusia să discute un transfer treptat al componentelor de asistenţă tehnică cu firmele străine.

Miercuri seara, Interfax a comunicat faptul că Ministerul rus al Digitalizării a propus alocarea a 14 miliarde de ruble (134,30 milioane de dolari) sub formă de granturi pentru a sprijini companiile care își desfășoară activitatea în domeniul IT.

Citește și: