07 iul. 2022 | 17:13

Serviciile de informații ucrainene au descoperit cum invadatorii din Herson încearcă să ascundă pierderile reale din război

ULTIMA ORĂ
Serviciile de informații ucrainene au descoperit cum invadatorii din Herson încearcă să ascundă pierderile reale din război

Rușii din Herson transportă cadavrele acoliților lor lichidați cu TIR-uri, iar apoi sunt distruse, a menționat Ministerul ucrainean al Apărării. În această regiune din sudul Ucrainei, invadatorii ruși ard cadavrele soldaților uciși pentru a ascunde pierderile reale din război. Acest lucru a fost raportat de Direcția Principală de Informații a Kievului.

Ce fac rușii în Herson, pentru a-și acoperi pierderile în război

„Pentru a ascunde numărul real de pierderi, ocupanții ard cadavrele soldaților morți. La marginea orașului au fost văzute, în mod repetat, locuri cu un număr mare de rămășițe umane arse. Sunt greu de identificat tocmai din cauza pagubelor semnificative cauzate de incendiu”, se arată în mesajul Ministerului Apărării din Ucraina.

Statul Major al Ucrainei dă cărțile pe față

Totodată, se mai menționează că trupurile fără viață ale soldaților ruși sunt aduse în camioane de la arestul preventiv din Herson: „Ca să ascundă faptele intenționate (n.r. – arderea cadavrelor), reprezentanții armatei ruse încearcă să dea vina pe bombardamentele de artilerie și alte incendii. La fața locului s-a auzit, pentru prima dată, o explozie puternică, după care un incendiu a izbucnit. Accesul angajaţilor Ministerului Situaţiilor de Urgenţă pentru stingerea incendiului este interzis”, relatează serviciile de informaţii.

Numărul soldaților uciși a crescut semnificativ

Reamintim că trupele lui Vladimir Putin au invadat Ucraina în dimineața de 24 februarie. Armata rusă a reușit să captureze o serie de așezări din sudul țării, în special Herson. Însă, soldații ucraineni au respins numeroase atacuri. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că, până la 7 iulie, aproximativ 36.650 de oponenți au fost uciși în război.

Miercuri, 6 iulie, În cursul zilei, Ucraina a distrus alte două tancuri inamice, opt vehicule blindate de luptă și trei sisteme de artilerie, potrivit paginii de Facebook a Statului Major. În plus, au fost eliminate trei drone operațional-tactice, două rachete de croazieră și un echipament special.

În timp ce forțele ruse duc o luptă fără milă pentru Donbas, Kievul își întărește pozițiile în alte părți ale țării, cum este Herson, orașul luat de Moscova la începutul invaziei sale în Ucraina. Armata a recâștigat teren, dar încă duce lipsă de armament modern: „De cele mai multe ori, doar ne apărăm pozițiile. În unele locuri, contraatacăm”, a spus un artilerist ucrainean.