04 iul. 2022 | 10:46

Șapte oameni au fost răniți, după ce câțiva stâlpi de electricitate au fost doborâți de un tren, în Călimănești

ULTIMA ORĂ
Șapte oameni au fost răniți, după ce câțiva stâlpi de electricitate au fost doborâți de un tren, în Călimănești

Șapte persoane au fost rănite, în urma unui accident feroviar produs luni dimineața în localitatea Călimănești. Trei dintre aceștia sunt în stare gravă, după ce câțiva stâlpi de electricitate au căzut peste ei, fiind doborâți de un tren care trecea prin zonă, conform reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea.

Șapte persoane rănite în Călimănești

De asemenea, un stâlp fusese lovit de un TIR, anterior.

„Accidentul s-a petrecut în localitatea Călimăneşti, la ieşirea spre Sibiu din staţia CFR Păuşa, unde un tren de persoane a agăţat un stâlp care fusese lovit în prealabil de un TIR.

În cădere, stâlpul fiind cu fire de electricitate pe el, a angrenat alţi doi stâlpi. În momentul trecerii trenului, se efectuau cercetări pentru primul accident, astfel că în zonă se aflau mai multe persoane.

Trenul şi-a continuat deplasarea, însă din căderea stâlpilor au rezultat mai multe victime care lucrau la faţa locului pentru restabilirea situaţiei de normalitate”, au transmis reprezentanţii ISU Vâlcea.

Oamenii erau acolo după un accident rutier în care a fost implicat un TIR. La scurt timp, trenul a trecut și a doborât stâlpii care au rănit șapte persoane.

La fața locului au intervenit trei echipaje medicale care au preluat trei victime, aflate în stare gravă.

A ajuns la fața locului și o autospecială de stingere și un echipaj al Serviciului de Voluntar din Călimănești.