14 nov. 2022 | 06:30

Românul care și-a pus panouri electrice pe Volkswagen Golf și nu mai are nevoie de motorină: cât l-a costat, ce autonomie are

ACTUALITATE
Românul care și-a pus panouri electrice pe Volkswagen Golf și nu mai are nevoie de motorină: cât l-a costat, ce autonomie are

Povestea unui român din București a devenit virală după ce și-a transformat un Volkswagen Golf de la începutul anilor `90 într-o mașină electrică, a omologat-o la RAR și are numere verzi. I-a pus și panouri solare pe capotă.

A fost o investiție fabuloasă, iar având în vedere cât de veche este mașina în care a băgat banii, poate părea nebunească. În realitate, însă, materializarea visului de a readuce în actualitate o mașină din anii `90 va veni cu numeroase beneficii financiare pe termen lung, multe dintre ele desprinse chiar din numerele verzi pe care acum le poartă cu mândrie pe clasicul Volkswagen Golf.

Panouri solare Volkswagen Golf

Cum transformi un Volkswagen Golf în mașină electrică cu panouri solare

Cu o vechime de aproximativ 30 de ani, mașina din imaginea de mai sus a fost la un moment dat una dintre cele mai populare de pe străzile patriei. Între timp, după ce a transformat-o în electrică cu o investiție de aproximativ 6000 de euro, i-a schimbat motorul, vitezele și i-a pus panouri solare, aceasta merge mai încet decât atunci când a ieșit pe ușile fabricii, dar este omologată RAR. Are numere verzi și, în mod previzibil, atrage privirile altor șoferi din trafic. Nu de alta, dar nu se întâmplă des să vezi un autoturism cu fotovoltaice pe capotă.

Emilian este numele proprietarului și, până să-și aducă mașina în stadiul actual, a durat aproximativ 2 ani, timp în care a schimbat trei service-uri. ”Am găsit pe internet o filmare cu un tip în America și parțial a folosit baterii de laptop uzate. Uitându-mă, așa mi-am dat seama că pot să fac proiectul ăsta. A fost o ambiție.”, a explicat șoferul pentru Observator News.  ”Ai o satisfacție pentru că îți funcționează mașina, chiar întoarce multe priviri. Evident, din partea bărbaților.”, a adăugat el.

Partea cea mai interesantă este că nu și-a făcut modificările de unul singur, nu se pricepe la mașini. Este pasionat de autoturisme, dar lucrează la o agenția media. Pe lângă faptul că mașina sa electrică se încarcă solar, nu doar la priză, acum a primit și loc de parcare gratuit în parcările primăriei și impozite mai mici, datorită numerelor verzi. Ca putere, vorbim de aproximativ 50 de cai putere și o autonomie de aproape 100 de kilometri pentru ”noul” Volkswagen Golf.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele