RO-Alert: Vreme extremă în România. Grindină, descărcări electrice și ploi torențiale

RO-Alert: Vreme extremă în România. Grindină, descărcări electrice și ploi torențiale

Alertă de vreme rea în România. Autoritățile au emis un mesaj de tip RO-Alert pentru vreme extremă. Vor fi ploi torențiale, grindină și descărcări electrice pe în 5 localități din Cluj. Autoritățile îndeamnă populația să ia măsuri și să se adăpostească.

Ro-Alert – ploi torențiale

„Avertizare meteo – intensificări ale vântului, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice, grindină, averse torențiale care vor cumula local 20-25 l/mp. Perioada de manifestare 14:30 – 15:30. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!”, se arată în mesajul Ro-Alert emis de autorități.

În 5 localități din județul Cluj au fost emise mesaje Ro-Alert de furtună. Aceste localități se află sub Cod portocaliu de furtună.

Județul Cluj: Mihai Viteazu, Iara, Moldovenești, Băișoara, Petreștii de Jos;

Județul Buzău: Nehoiu, Gura Teghii, Chiojdu, Siriu;

Județul Tulcea: Babadag, Sarichioi, Jurilovca, Baia, Valea Nucarilor, Murighiol, Mihail Kogălniceanu, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beștepe, Crișan, C.A. Rosetti, Maliuc și Pardina.

Județul Ilfov: Gruiu, Balotești, Moara Vlăsiei, Snagov, Ciolpani, Tunari, Corbeanca, Grădiștea, Dascălu.

Avertizare meteo pentru București

Un mesaj Ro-Alert a fost dat și locuitorilor din București.

„Avertizare meteo – intensificări ale vântului, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii, averse torențiale care vor cumula local 30-35 l/mp. Perioada de manifestare 15:25 – 16:30. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție”.

Recomandările ISU

  • pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie
  • sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime
  • închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii
  • evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ
Citește și: