01 iul. 2022 | 11:13

Putin nu se ferește să dezvăluie noua sa prioritate: spionajul industrial pentru dezvoltarea Rusiei

ULTIMA ORĂ
Putin nu se ferește să dezvăluie noua sa prioritate: spionajul industrial pentru dezvoltarea Rusiei

Moscova se bazează pe spionajul industrial pentru dezvoltarea Rusiei, în contextul în care țara se confruntă cu o mulțime de sancţiuni occidentale, din cauza războiului din Ucraina, a recunoscut liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. În felul acesta, președintele rus și-a anunțta noua prioritate.

Vladimir Putin recunoaște care este noua sa prioritate

Având în vedere măsurile punitive occidentale, Kremlinul mizează pe spionajul industrial pentru dezvoltarea Federației Ruse, a transmis Vladimir Putin, joi, în cursul unei vizite la sediul SVR, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat.

„Ca şi în trecut, una dintre priorităţile în activitatea SVR (serviciile de informaţii externe) este de a sprijini dezvoltarea potenţialului industrial”, a spus Putin. „Acest lucru este deosebit de important, având în vedere sancţiunile occidentale, a subliniat șeful de stat.

Spionaj industrial pentru progresul Rusiei

Potrivit lui Vladimir Putin, munca agenţilor ruși este una dintre cele mai importante activităţi. Aceștia trebuie nu doar să obţină informaţii din industrie, dar şi să furnizeze baza pentru planificarea strategică şi analiza proceselor internaţionale, a evidențiat președintele Rusiei.

Motivul vizitei oficialului de la Kremlin la sediul SVR a fost aniversarea a 100 de ani de la existența serviciilor de informaţii externe ruse, foste sovietice. Putin însuşi a fost ofiţer KGB, staţionat în fosta Germanie de Est în anii ’80.

Liderul de la Kremlin vrea să cucerească toată Ucraina

Anterior, serviciile secrete americane au lansat un avertisment cu privire la Rusia. Președintele Vladimir Putin încă dorește să pună mâna pe cea mai mare parte a Ucrainei, dar forțele sale sunt atât de degradate de luptă încât, probabil, vor putea obține câștiguri progresive doar pe termen scurt, a spus un ofițer de top al USSS.

Ce s-a întâmplat cu țara lui Putin, pentru prima dată după 1918

De când soldații ruși au invadat Ucraina, Occidentul a anunțat o gamă largă de măsuri, pentru a limita escaladarea războiului. Recent, Rusia a rămas în incapacitate de plată pentru o datorie, pentru prima dată după 1918. Are bani pentru o datorie de 100 de milioane de dolari, dar sancțiunile nu i-au permis să facă acest lucru.

SUA i-au interzis Rusiei să plătească datorii, folosind cei 600 de milioane de dolari pe care îi deține în băncile americane, ceea ce o îngreunează să ramburseze împrumuturile internaționale. Activele băncii centrale rusești au fost înghețate, cu scopul de a împiedica folosirea rezervelor de 630 de miliarde de dolari pe care le are în valută străină.