Probleme pentru Ford: ce se întâmplă cu una din cele mai importante uzine europene

Probleme pentru Ford: ce se întâmplă cu una din cele mai importante uzine europene

Ford va continua să lucreze pe termen scurt la Köln în această săptămână, înainte de a opri producția pentru vacanța de Paște.

Producția Ford Fiesta la fabrica producătorului auto din Köln, Germania, ar putea fi oprită până pe 25 aprilie.

Mișcarea este ca răspuns la întreruperea lanțului de aprovizionare, a declarat un purtător de cuvânt Ford.

Muncitorii din fabrică au lucrat cu program redus săptămâna trecută. Acest lucru va continua până la Paște, a spus Ford. După Paște, producția va fi oprită pentru o pauză de vacanță de două săptămâni programată anterior, ceea ce înseamnă că 25 aprilie este data probabilă de reluare.

Ford nu a dezvăluit motivul opririi prelungite a producției,

Ziarul Bild a raportat că producătorul auto întâmpină dificultăți în aprovizionarea cu unele componente, care ar putea include cablaje construite în Ucraina.

Ford a suspendat deja producția la fabrică de mai multe ori din cauza penuriei de semiconductori din Asia, o problemă care persistă.

Producția vehiculelor electrice

Compania investește 1,8 miliarde de euro în șantierul de la Köln în următorii câțiva ani, pentru a converti fabrica pentru a construi mașini electrice cu baterii, susținute de platforma MEB a Grupului Volkswagen.

Producția unui nou crossover de dimensiuni medii va începe anul acesta folosind tehnologia VW ID4. Un al doilea vehicul, despre care Ford a spus că va fi un „crossover sport”, va fi, de asemenea, construit la Köln începând cu 2024. Vehiculul este, de asemenea, de așteptat să se bazeze pe platforma MEB.

Investiții urmează să fie făcute și în fabrica din Craiova. Acolo urmează să fie construit modelul Puma electric alături de viitoarele vehicule comerciale electrice Ford.

Modelul Puma electric va împărtăși unele componente cu viitoarele versiuni electrice ale dubelor Transit Courier și Torneo Courier pentru a menține prețurile accesibile și este probabil să folosească platforma Global-B a mașinii existente la bază.