Prima mașină complet autonomă, prezentată în România: cine a creat-o

Prima mașină complet autonomă, prezentată în România: cine a creat-o
Premieră în România, Continental a prezentat o mașină autonomă.

Compania este convinsă că aceste vehicule autonome, propulsate electric vor aduce o contribuție importantă la îmbunătățirea traficului și, în consecință, și a calității vieții în zonele urbane.

Dezvoltarea acestui vehicul autonom a fost realizată împreună cu compania EasyMile.

„Industria auto trece printr-o transformare completă, de la una în care mașina reprezintă un concept format din componențe la un vehicul care are în prim plan funcționalitățile și software-ul. Mașina devine un smartphone pe roți, cu funcții precum aplicațiile în top, urmate la nivel secund de un sistem de operare, apoi de 4-5 computere cu o putere ridicată de calcul, iar abia apoi vin componentele precum senzorii și actuatorii. Nu mai putem discuta despre vehicule individuale, ci despre interconectarea lor care merge în direcția unui ecosistem de mobilitate inteligentă, integrând diverse modalități de transport, de la trotineta și bicicleta eletrice la mașini și chiar sisteme de transport public. Așa cum este chiar robo-taxiul prezentat azi. Acest vehicul autonom prezintă performanța și maturitatea unei game de tehnologii Continental pe care le vedem deja folosite în multe modele diferite de mașini care circulă astăzi în trafic. Vorbim despre produse și tehnologii, precum și cele care vizează zona de siguranță atât a pasagerilor, cât și a celorlalți participanți la trafic”, a declarat Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Mașinile electrice reprezintă viitorul

Mașina a fost testată în Piața Unirii din Timișoara. Sute de oameni au experimentat conducerea unei mașini fără șofer.

Investiția Continental reprezintă un nou pas către o mobilitate mai modernă, mai sigură, mai conectată, mai convenabilă, mai inteligentă și mai durabilă și poate oferi soluții la provocările industriei.

Tehnologia folosită de Continental și EasyMile este pregătită pentru producția de masă și a fost utilizată în mai multe regiuni din lume, vizând rute publice, sedii corporative, zone delimitate din campusurile universitare sau spațiile expoziționale. În doar câțiva ani, se așteaptă ca astfel de mașini să fie un plus important la sistemele de mobilitate existente, deoarece sunt ecologice, flexibile și sigure, făcându-le potrivite pentru multe sisteme de transport.

Citește și: