06 apr. 2022 | 15:15

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare

ULTIMA ORĂ
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a fost condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare cu executare de către Tribunalul Bacău. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la ÎCCJ.

Președintele CJ Neamț, închisoare cu executare 8 ani și 4 luni

Președintele Consiliului Județean Neamț a fost condamnat la închisoare, după 4 ani de procese. Tribunalul Bacău a pronunțat astăzi sentința în procesul de corupție în care politicianul a fost judecat pentru trafic de influență.
El a luat 8 ani și patru luni de închisoare cu executare și interzicerea tuturor drepturilor privind ocuparea, exercitare și dreptul de a fi ales în funcții publice. Șefului CJ Neamț i se vor confisca 80.000 de euro și 150.000 de lei, menținându-se sechestrul asigurator pe mai multe bunuri.

Şeful CJ Neamţ a fost denunţat de fostul primar de la Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, zis „Pinalti“.

El a susținut că i-ar fi dat lui Arsene, în 2013, suma de 100.000 de euro cu scopul de a interveni la conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate pentru a îi „facec un dosar” preşedintelui de la acea vreme al legislativului nemţean, Culiţă Tărâţă.

„În 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Neamţ a unui partid politic, a primit de la o persoană, martor în cauză, suma de 100.000 de euro, pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală“, se arăta într-un comunicat DNA.