Incendiul de la depozitul din Pitești a fost stins, după 20 de ore

Incendiul de la depozitul din Pitești a fost stins, după 20 de ore
Incendiu de proporții la un depozit de solvenți de lângă municipiul Pitești. Pompierii argeșeni intervin în continuare pentru a stinge flăcările, asta deși incendiul a pornit încă de joi seară, în comuna Bradu.

Incendiu de proporții lângă Pitești

Update 10 iunie, ora 14:35: Incendiul izbucnit, joi seară, într-o zonă industrială a orașului Piteşti, la un depozit de butelii, a fost stins după 20 de ore. Pompierii spun că mai există doar focare foarte mici.

”Incendiul a fost stins. Mai sunt mici focare care încă fumegă, dar totul e sub control. Nu a avut de suferit calitatea aerului respirat de locuitorii orașului Pitești și a zonelor limitrofe”, a anunțat prefectul județului Argeș, Radu Valeriu Perianu.

La fața locului au venit și șefii Gărzii de Mediu, Agenției de Mediu, IPJ și ITM.

”Suprafața pe care s-a manifestat incendiu a fost de circa 3.000 de metri pătrați. Pot să spun că o cantitate care a fost evaluată ar fi undeva în jur de 1200 de tone de substanțe combustibile, solide și lichide.

Nu știm exact toată natura. (…) Din punct de vedere al autorizației la securitatea la incendii, acest obiectiv nu se supune autorizării din punct de vedere al prevenirii incendiilor. Aceasta era o platformă betonată”, a declarat inspectorul șef al ISU Argeș, colonel Bogdan Olar.

Intervin pompieri din 4 județe: Argeș, Giurgiu, Dâmbovița, Olt şi un serviciu privat.

„Echipajele sosite în sprijin de la celelalte judeţe s-au retras, iar în continuare au rămas forţele şi mijloacele noastre. Nu au fost probleme de ordin medical (…). Sunt 13 autospeciale de stingere cu aproximativ 50 de pompieri”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeș.

„Datorită intervenţiei prompte şi operative, incendiul nu s-a extins la construcţiile celorlalţi vecini din apropiere, manifestându-se la depozitul aflat în spaţiu deschis şi la o parte din asteriala unei construcţii administrative. De asemenea a mai ars o semiremorcă aflată în apropierea focarului”, a mai anunţat ISU Argeş.

Substanţele scurse din incintă au ajuns într-un canal de fugă și au fost monitorizate de către pompieri, iar specialişti de la Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea au acţionat pentru a inhiba acele substanţe.

RO-Alert privind degajări mari de fum

Autorităţile au emis un mesaj RO-ALERT pentru populaţie din cauza degajărilor mari de fum cauzate de incendiul de la depozitul de lângă Pitești.

„Luați măsuri de autoprotecţie, închideți ușile şi ferestrele, astupați găurile de aerisire şi opriți funcționarea instalațiilor de climatizare sau ventilație”, se transmite în mesaj.Conform ISU Argeş, focul a izbucnit la un depozit de solvenţi aflat pe drumul 23. La faţa locului s-a intervenit cu 15 autospeciale de stingere cu apa şi spumă, două ambulanţe SMURD de prim ajutor calificat, un echipaj CBRN şi o autospecială de salvare de la înălţime.Pentru localizarea flăcărilor, care se manifestau pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi, în sprijinul echipajelor argeşene au fost trimise trei maşini de stingere de la ISU Dâmboviţa, două de la ISU Olt şi una de la ISU Giurgiu, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Citește și: