Pensionarii și veteranii, chemați la muncă: fabrica de Iphone-uri din China a rămas fără forță de muncă

Pensionarii și veteranii, chemați la muncă: fabrica de Iphone-uri din China a rămas fără forță de muncă

Chinezii apelează la pensionari și veterani pentru producția de iPhone-uri.

Mai exact, autoritățile locale din provincia Henan au cerut ajutorul veteranilor și pensionarilor, întrucât uzina din Zhengzhou, unde Foxconn produce telefoane iPhone, ar fi rămas fără muncitori. De menționat că aceasta este cea mai mare fabrică din lume, atunci când vorbim despre producția dispozitivelor mobile de la Apple.

Acest aspect a fost, de altfel, relatat și de la cotidianul Shanghai Securities News.

Cum s-a ajuns în această situație critică

Guvernul din China a introdus măsuri drastice pentru a opri răspândirea de Covid-19, astfel că mulți lucrători au fost nevoiți să părăsească uzina, în ultimele luni. În consecință, a fost nevoie de înlocuitori, așadar s-a lansat un apel către categoriile de populație menționate anterior.

Cei care vor da curs solicitării vor avea o serie de beneficii, după cum urmează: vor primi pensia de drept, însă și un salariu și diverse bonusuri, din partea companiei. În concluzie, se poate spune că veteranii și pensionarii din sectorul public ar trebui să se simtă stimulați să accepte o asemenea ofertă care pare una de nerefuzat.

Totuși, situația nu este una roz deloc, iar Apple știe acest lucru. Se estimează că, în curând, producția ar putea să scadă și cu 30% în uzina de la Zhengzhou. În mod oficial, aici lucrează aproximativ 200.000 de oameni.

Partea proastă este că, în această uzină, după cum menționam anterior, sunt produse mai bine de 70% dintre iPhone-urile din lume.

În mod absolut evident, Apple va mai avea probleme, în acest sens, și pe viitor, dacă nu se rezolvă penuria de lucrători din această fabrică. Producția mică va duce la vânzări sub limita așteptată, iar de aici, totul este un simplu joc de Domino.

Nu se știe dacă varianta de „criză”, care îi implică pe veterani și pensionari, va reuși să acopere lipsurile, dar pare singura variantă de compromis care poate fi aplicată în acest moment.