Patronii din România pot ajunge să trăiască regește, dacă află această „chichiță”: sfatul vine de la consultanții în afaceri
Știm cu toții faptul că mediul de afaceri românesc traversează o perioadă dificilă, la fel ca populația. Doar că patronii români au acum o ocazie ce le-ar putea crește considerabil afacerile, dacă știu să profite de ea.
Firmele de la noi din țară resimt din plin efectele multiplelor crize și puțini sunt patronii care pot afirma faptul că n-au probleme cu banii.
Totuși, poți să îți depășești condiția și să ai parte de noi șanse de a prospera, dacă decizi să te extinzi la nivel internațional, în țările din regiune.
Fiecare piață are propriile ei caracteristici, propriile oportunități și avantaje, de care firmele românești pot profita din plin, dacă sunt îndrumate corespunzător.
O analiză recentă a specialiștilor de la Accace ne prezintă, cât se poate de clar, ce trebuie să știe companiile care vor să se extindă în regiune când vine vorba de timpul de înființare, taxe de înregistrare, impozit sau TVA.
Cum să faci bani în mod inteligent și la nivel mare, dacă ai deja o firmă deschisă sau vrei să înființezi una
Prin urmare, dacă vrei să ai șansa unei dezvoltări reale și să pui bazele poate unui adevărat conglomerat de firme, iată ce trebuie să ai în vedere:
Conform consultanților Accace, atunci când este planificată cu atenție, intrarea pe noi piețe nu doar că poate majora profiturile, dar poate și reduce riscurile, facilitând creșterea companiei la scară globală.
„Astfel, cea mai frecventă formă juridică atunci când este înființată compania este Societatea cu răspundere limitată (SRL), în toate cele șase țări analizate. Timpul necesar pentru înființarea companiei diferă de la o zi până la 15 zile în Ungaria, de la o zi până la două luni în Bulgaria, trei zile lucrătoare în România, maximum două săptămâni în Slovacia și între două și trei săptămâni în Republica Cehă și Polonia.
În topul țărilor cu cea mai mică valoare a taxei de înregistrare a companiei se află pe primul loc Ungaria, care nu înregistrează nicio taxă, însă acest lucru depinde de natura formei juridice a societății, urmată de România cu un capital minimum de 1 RON (0,20 euro), Bulgaria cu 51 euro, Polonia cu 123,5 euro, Slovacia cu 150 euro și Republica Cehă cu 800 euro.
Din datele prezentate de Accace, cel mai mic impozit pe profit se aplică în Ungaria (9%), urmată de Bulgaria (10%), România (16%), Polonia și Republica Cehă (19%) și Slovacia (21%). Totodată, Republica Cehă aplică un impozit redus de 9% pentru contribuabilii mici, iar Slovacia un impozit de 15% pe venituri anuale impozabile mai mici de 49,790 euro”, explică specialiștii.