09 sept. 2022 | 11:33

„Operațiunea Unicorn”. Tot ce se va întâmpla în următoarele zece zile după moartea Reginei Elisabeta a II-a

ACTUALITATE
„Operațiunea Unicorn”. Tot ce se va întâmpla în următoarele zece zile după moartea Reginei Elisabeta a II-a

„Operațiunea Unicorn” este un plan de acțiune dedicat celor zece zile de după moartea Regina Elisabeta a II-a, pe 8 septembrie, în cadrul căruia trupul suveranei va fi adus la Londra. Regina a fost mult mai mult decât monarhul Marii Britanii. Ea a fost suverană pentru alte 14 națiuni și o figură rară pe scena mondială.

„Operațiunea Unicornul”

Planul ar fi gata încă din anii 1960 și a fost ținut mult timp secret și prevede ce se va întâmpla în primele zece zilea de la moartea reginei și a fost creat în mare măsură de locotenent-colonelul Anthony Mather, un fost scutier pensionat în 2014.

Regina Elisabeta a II-a a murit la Castelul Balmoral, scenariu avut în vedere în „Operațiunea London Bridge” și potrivit „Operațiunii Unicorn” (unicornul care apare pe stema scoției) trupul ei se va odihni mai întâi la Holyroodhouse, un mic palat situat în Edinburgh, înainte de a fi mutat la Catedrala St Giles, unde va avea loc un o slujbă. Apoi, sicriul va fi urcat în trenul regal la gara Waverley, de unde va pleca către Londra.

Ce se va întâmpla în primele zece zilele de după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Astfel, în prima zi de doliu, la Hyde Park și Tower Hill, vor fi organizate saluturi cu arma, în scop ceremonial, iar la nivel naţional se va ţine un moment de reculegere. De asemenea, Regele Charles va ține prima audiență cu prim-ministrul şi se va întâlni cu Ducele Marshall pentru a semna oficial planurile complete de înmormântare, care urmează să aibă loc în zece zile, notează The Guardian.

Consiliul de Aderare, care include personalități guvernamentale de rang înalt și consilieri privați, se așteaptă apoi să se întrunească sâmbătă la Palatul St James pentru proclamarea principală a noului rege, care va fi anunțată de pe balconul Palatului St James. O altă proclamație va fi citită la Royal Exchange din City of London. Noul rege va avea audiențe cu prim-ministrul și cabinetul său, liderul opoziției, arhiepiscopul de Canterbury și decanul de Westminster.

Vor fi aduse omagii în parlament. Sicriul este de așteptat să plece de la Balmoral pentru a fi dus la Palatul Holyroodhouse.

„Operațiunea Unicorn”. Tot ce se va întâmpla în următoarele zece zile după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a murit la vârsta de 96 de ani.

Va avea loc o procesiune ceremonială de la Holyrood de-a lungul Royal Mile până la Catedrala St Giles, pentru o slujbă la care vor participa membrii familiei regale. După aceea, Catedrala St Giles va fi deschisă publicului timp de 24.

Potrivit planului, Regele Charles va vizita Irlanda de Nord, unde va primi un mesaj de condoleanțe la Castelul Hillsborough și va participa la Catedrala Sf. Ana din Belfast la o rugăciune. Vor fi repetiții pentru procesiunea sicriului regretatei Regine de la Palatul Buckingham la Westminster Hall.

Seara, sicriul cu trupul Reginei Elisabeta a II-a va fi mutat la Edinburgh Waverley, de unde va fi transportat cu trenul regal în timpul nopţii, până în gara St Pancras din Londra,

Sicriul va ajunge la Palatul Buckingham

Sicriul este de așteptat să ajungă la Palatul Buckingham cu câteva ore înainte de marele ceremonial planificat la Londra. În primul mare eveniment ceremonial care precedă înmormântarea, sicriul Reginei va fi transportat de la Palatul Buckingham la Westminster Hall, pentru începutul a cinci zile de priveghi, iar publicul îi va putea aduce un ultim omagiu.

Se preconizează că sicriul va fi purtat pe o trăsură de tun. La sosire, va avea loc o scurtă slujbă religioasă. Sicriul va fi depus pe un catafalc în mijlocul Westminster Hall, care va fi deschis publicului timp de 23 de ore pe zi.

Regele Charles va călători în Țara Galilor pentru a participa la o slujbă la Catedrala Llandaff din Cardiff, apoi va vizita Senedd-ul galez și va primi o moțiune de condoleanțe. El va avea o audiență cu prim-ministrul galez. Detașamentele Commonwealth vor începe să sosească la Londra.

Înainte înmormântării, Charles va primi familii regale străine care vor participa la funeralii.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Înmormântarea va avea loc la Westminster Abbey. Sicriul va fi adus de la Westminster Hall într-o procesiune către mănăstire. Vor fi două minute de reculegere în toată țara. După slujba de o oră, o mare procesiune ceremonială va însoți sicriul la Hyde Park, din trăsura cu tunuri în maşina funerară de stat şi va fi dus spre Windsor. După o procesiune prin Windsor, va avea loc o slujbă de condamnare la Capela Sf. Gheorghe, Castelul Windsor, în timpul căreia sicriul va fi coborât în bolta regală.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele