Omenirea, la un pas de autodistrugere: cât de departe am fost capabili să ajungem, doar cu gândul la bani și profit
Noi semnale de alarmă sunt trase, de la vârful Organizației Națiunilor Unite, cu privire la comportamentul autodistructiv al omenirii în raport cu mediul înconjurător.
Omenirea se află într-o situație foarte delicată din perspectivă climatică. Cu toții vedem efectele devastatoare pe care acțiunile noastre le-au avut asupra naturii, în general.
De la fenomene meteo extreme în zone total neobișnuite până acum, până la adevărate catastrofe naturale de pe urma cărora au de suferit mii și mii de oameni – totul se întâmplă din cauza faptului că ne interesează doar bani, numai profiturile obținute fără să ținem cont de faptul că, în goana noastră după bogăție, scăpăm din vedere cele mai importante valori și cele mai de preț comori.
Am ajuns să acționăm contra noastră și împotriva generațiilor viitoare și, pentru a opri aceste comportamente autodistructive, factorii de decizie trebuie să ia atitudine cât mai urgent posibil.
Omenirea a devenit o „armă de extincţie în masă”. Cum e posibil
Mesajul unui înalt oficial al Organizației Națiunilor Unite este atât de dur, încât te înspăimântă, dar poate că e bine să fie așa, fiindcă avem șansa să ne trezim la realitate și să luăm măsuri cât încă nu este prea târziu!
Omenirea a devenit o „armă de extincţie în masă” … Acum a venit momentul să punem capăt „războiului nostru împotriva naturii„, a trans un semnal de alarmă, marţi, secretarul general al ONU, Antonio Guterres.
Totul se întâmplă din cauză că punem economia mai presus de natură!
„Cu apetitul nostru nemărginit pentru o creştere economică necontrolată şi inegală, omenirea a devenit o armă de extincţie în masă”, a mai ținut să sublinieze acesta.
Avertismentul înaltului demnitar ONU a fost făcut în cadrul unei conferințe organizată de Convenţia ONU privind Diversitatea Biologică.
„Astăzi nu suntem în armonie cu natura, dimpotrivă, cântăm o melodie foarte diferită”, o „cacofonie a haosului cântată cu instrumente de distrugere”, a mai ținut oficialul ONU să transmită celor prezenți la eveniment și, de altfel, tuturor cetățenilor și companiilor globale ce, prin acțiunea lor, influențează mediul înconjurător într-o manieră negativă.