12 oct. 2022 | 16:33

Oamenii care se hrănesc doar cu soare și apă

VISTA
Oamenii care se hrănesc doar cu soare și apă

Astăzi vom vorbi despre autotrofi, o categorie de oameni care susțin că au renunțat complet la sursele normale de hrană pentru a trăi doar din energia Soarelui.

Pare greu de crezut că se poate trăi doar așa, dar în anul 2019 deja existau 3.000 de oameni care s-au declarat a fi autotrofi.

Cum funcționează acest lucru? Ei bine, aceștia susțin că ei captează energia solară ca orice om normal, dar o transformă în hrană. Inițial, au apărut întâi în India, dar practica lor a ajuns răspândită pe tot globul. Hai să aflăm mai multe detalii despre autotrofi!

Cum funcționează hrănirea autotrofă

Institutul Medical Regal Britanic a efectuat niște studii în urma cărora au constatat că energia solară este ideală pentru întreținerea vieții. Conform rezultatelor obținute de aceștia, când viețuitoarele sunt expuse la lumina soarelui prezintă mult mai puține efecte negative. Cea mai bună sursă de energie este soarele de la primele ore ale dimineții.

Hrănirea cu energie solară este extrem de simplă. Tot ce trebuie să faceți este să priviți soarele când răsare timp de câteva minute. Indicat este să încercați pentru un minimum de 15 minute, până când ajungeți la cel puțin 30 de minute pe zi. Se pare că privitul soarelui de dimineață reduce pofta de a mânca pe tot parcursul zilei.

După cele 30 de minute de privit soarele, creierul stochează mai multă energie solară pe care o transformă în energie vitală întregii zile. O încărcare mai eficientă o reprezintă plimbarea în picioarele goale la primele ore ale dimineții, privind răsăritul. Asceții indieni considerau că atunci apare o coroană de energie care hrănește organismul. Pe măsură ce coroana crește, corpul e protejat de boli.

Aceștia atribuie postul sau respirația unui posibil stil de viață în care oamenii pot trăi la fel ca cei care mănâncă.  Hrana lor principală ar fi prana, forța vitală din hinduism. Conform ayurveda, soarele este sursa principală de prana și poate deveni, cu antrenament, un stil de viață. Dar
Asociația Dietetică Britanică nu recomandă această dietă extrem de periculoasă deoarece oamenii au nevoie de hrană normală și apă pentru a supraviețui.

Ce spun oamenii de știință despre autotrofi

Conform specialiștilor care au studiat astfel de persoane, autotrofii sunt un exemplu de evoluție distinctivă a organismului care s-a adaptat cronic la condiții rele impuse chiar de organism. Adică își reduce singur necesarul de energie și procesează reacțiile chimice, la 16 zile după post.

Aceștia sunt de părere că postul este cheia pentru apariția unei noi specii umane. Oamenii aceștia vor avea un stomac mai mic, vor fi mai slabi, fragili, cu mai puțină energie, cu mai puține simțuri senzoriale și emoționale, un trup mai mic, ochi mai mari și vor consuma mai puțină energie. Se mai crede că aceștia vor fi ca niște roboți, cu emoții puține sau chiar deloc, conform unui articol publicat în ACTA SCIENTIFIC NUTRITIONAL HEALTH.

În doar 200 de zile, corpul poate da jos 40 de kg, dar funțiile vitale nu se dereglează și nici nu se înrăutățesc. După 1 an, organismul se obișnuiește și se stabilizează. Unele persoane cred că acela este momentul în care al șaselea simț sau lobul temporal se activează și oamenii dezvoltă abilități parapsihice.

Pe de altă parte, biologii cred că orice organism viu trăiește doar cu energia primită din exterior. Plantele transformă energia solară în hrană prin fotosinteză, alte organisme folosesc enzime în procesul de hrănire, în timp ce oamenii nu ar putea să trăiască fără mâncare.

Câți autotrofi existau până în 2019

La nivel global, până în anul 2019, peste 3.000 de persoane s-au declarat a fi autotrofe, trăind fără să consume alimente de orice fel. Este un stil de viață care ar putea deveni din ce în ce mai popular, la fel ca vegetarianismul, veganismul sau stilul raw vegan.

În India se află un alt caz interesant de autotrof, un bărbat de 67 de ani pe nume Hira Ratan. Pentru ca cercetătorii să afle mai multe despre autotrofie, s-a oferit drept cobai oamenilor de știință. Experimentele au fost finanțate de Institutul de Apărare de Fiziologie și Științe Conexe din India. Timp de 130 de zile, au făcut diverse experimente pe el. Nu i-au dat pic de mâncare, lăsându-l să se hrănească doar cu energie solară și apă. Surpriza a fost mare!

Hira Ratan ar fi trăit toate cele 130 de zile doar cu autotrofie, reușind să uluiască total cercetătorii care au avut ocazia să îl studieze. Nimeni nu a reușit să afle cum trupul lui s-a obișnuit la acest stil de viață. Bărbatul a murit în luna martie 2022, la vârsta de 85 de ani, în timp ce se afla în spital pentru un tratament.

A fost fondatorul fenomenului „Hira Ratan Manek” care promova hrănirea doar de la soare. A fost un membru al Solar Energy Society din India, a susținut numeroase cursuri și seminarii despre autotrofie și a scris cartea „Sungazing”

Autotroful Prahlad Jani a uluit oamenii de știință

Cel mai celebru caz este al unui indian în vârstă de 85 de ani care a renunțat la hrană și apă pe când avea doar 8 ani. Prahlad Jani susține că a trăit timp de 77 de ani fără a consuma orice fel de aliment. Transformarea sa ar fi survenit după ce zeița Ambaji i-ar fi atins limba cu degetele ei, binecuvântându-i corpul ca să poată trăi fără mâncare. S-a hrănit, în schimb, cu băi de soare în fiecare dimineață și în timpul zilei, pentru a capta energia necesară supraviețuirii.

Oamenii de știință i-au studiat cazul în 2010 și tot nu au reușit să ajungă la o concluzie despre cum trăiește fără alimente. Între 22 aprilie și 6 mai a fost supus la mai multe teste și el. Experimentele au fost finanțate de Institutul de Apărare de Fiziologie și Științe Conexe din India (DIPAS). În timpul celor 15 zile cât a fost ținut sub atentă supraveghere, Prahlad Jani nu a băut și nu a mâncat nimic. Indianul a murit în luna mai a anului 2020, la vârsta de 91 de ani. Cauza morții sale nu este cunoscută.

Ce alte persoane susțin că sunt autotrofe

Printre persoanele care susțin că se hrănesc cu soare și apă s-au mai numărat și:

-fizicianul și ocultistul Paracelsus (născut în 1493, decedat în 1541),

– călugărul budist nepalez Ram Bahadur Bomjon, care a fost subiectul documentarului „The Boy With Divine Powers” filmat de Discovery Channel, în 2006. Postul tv susține că bărbatul nu s-a mișcat, nu a mâncat și nu a băut timp de 96 de ore, cât au filmat,

– Jasmuheen sau Ellen Greve, o susținătoare înfocată a respirației în anii 1990,

– Wiley Brooks (născut în 1936, decedat în 2016) a fost fondatorul Institutului Respirator al Americii. A apărut în atenția publicului în 1980 susținând că se hrănește cu soare, dar își întrerupe uneori dieta pentru a mânca fast-food,

– Ray Maor, subiectul unui documentar realizat de emisiunea The Real Face din Israel. Timp de 8 zile și 8 nopți, a fost închis într-o vilă unde nu a primit mâncare și băutură. În fiecare zi i se lua sânge și se afla într-o stare bună de sănătate. La final, a slăbit 7,5 kg și sănătatea lui nu a suferit nicio schimbare majoră, fie ea în rău sau bine. Medicii au fost uluiți de acest experiment și nu își explică cum a fost posibil ca Ray Maor să trăiască nehrănit atâta timp fără să aibă probleme de sănătate.