O poveste desprinsă din filmele thriller: bolidul care a dispărut fără urmă

O poveste desprinsă din filmele thriller: bolidul care a dispărut fără urmă

Curioasa poveste a unui Ferrari pierdut.

În anul 1974, un Ferrari 246 GTS a fost furat în Statele Unite și, timp de patru ani, nimeni nu a știut nimic despre mașină. Patru ani mai târziu, același exemplar a fost găsit îngropat într-o grădină.

Printre poveștile ciudate care au prins contur în lumea mașinilor, se numără și cea legată de descoperirea în grădină a unui Ferrari Dino 246 GTS verde metalizat (șasiu 07862), furat în 1974.

Descoperirea a fost făcută de niște copii, în timp ce se jucau. De altfel, pe terenul ales pentru jocurile lor, mașina sport din Maranello fusese îngropată. Pare un complot cinematografic, dar este realitatea pură. Există și miros de mister, pentru că povestea nu are contururi complet clare.

Dacă pe de o parte fanii se pot bucura de recuperarea mașinii, după ani de întuneric, pe de altă parte se întreabă cum a ajuns îngropată și cine a pus-o acolo. După cum s-a scris deja, copiii au descoperit vehiculul îngropat în curtea lor din West Athena, California.

O poveste complicată

Era 1978: la patru ani de la furt. Acesta din urmă s-a derulat în fața unui restaurant cunoscut, cu unele ciudățenii care nu au fost niciodată dezlegate.

Mașina fusese dăruită soției sale de un instalator, în vederea aniversării nunții lor. Pentru cuplu, aproximativ 806 de kilometri de distracție pură. Cu ocazia serbărilor, care au avut loc la câteva luni de la cumpărare, mașina a dispărut din fața locației alese pentru aniversare. Instalatorul și soția sa au primit prima de asigurare pentru a acoperi valoarea Ferrari Dino 246 GTS, dar unii au vorbit despre o acțiune orchestrată.

După descoperire, mașina a ajuns la compania de asigurări, care a vândut-o către Bank of America. Acesta din urmă, în calitate de nou proprietar legal, a decis să-l scoată la licitație. A fost câștigat de un entuziast bogat, care a restaurat-o la perfecțiune cu ajutorul unui mare specialist. Lucrarea nu a fost deosebit de complicată, pentru că cine a îngropat acest Ferrari Dino 246 GTS a folosit toate măsurile de precauție pentru a-l proteja cât mai bine. Astăzi poate fi văzută adesea pe străzile deluroase din Los Angeles. Povestea acestei mașini l-a intrigat pe Mike Spinelli, care a realizat un documentar pe acest subiect.

Citește și: