O nouă problemă pentru Chrome: de ce trebuie să îți actualizezi browserul

O nouă problemă pentru Chrome: de ce trebuie să îți actualizezi browserul

Utilizatorii Chrome vor dori să obțină cea mai recentă actualizare a browserului cât mai curând posibil, indiferent dacă utilizează Windows, Mac sau Linux.

Problema ne afectează pe toți și urmărește să remedieze un exploit de securitate care a fost exploatat în mod activ de hackeri.

Blogul oficial de versiuni pentru Chrome explică faptul că un utilizator anonim a raportat recent eroarea legată de validarea datelor în unele dintre bibliotecile de rulare utilizate de Chrome. Google păstrează în mod intenționat detalii despre exploit pentru a evita exploatările ulterioare, mai ales că actualizarea este încă în curs de desfășurare.

Vulnerabilitatea de securitate a fost descrisă ca fiind un risc ridicat, iar utilizatorii ar trebui să aibă grijă să verifice dacă rulează cel mai recent software. Numărul de versiune pe care îl cauți este 105.0.5195.102 pe toate platformele desktop și ar trebui să poți verifica acest lucru în setările browserului tău.

Cum verifici versiunea instalată

Pe Windows îl poți găsi dacă apeși pe cele trei puncte de sub fereastra de închidere X din partea stângă sus a ecranului. Găsești meniul de setări care se va deschide ca o filă nouă și dai clic pe opțiunea Despre Chrome, care ar trebui să fie în partea de jos a listei din stânga. Aici poți vedea ce versiune de Chrome este instalată și dacă a fost sau nu făcută actualizarea.

Se pare că Chrome a văzut o parte echitabilă de actualizări din motive de securitate în ultima vreme, ceea ce poate fi o sabie cu două tăișuri. Pe de o parte, este îngrijorător faptul că vedem atât de multe probleme de securitate, mai ales atât de curând după ultimul lot de patch-uri. Dar, pe de altă parte, este grozav să vezi că oamenii raportează aceste exploituri și că sunt remediate.

Google nu a dat detalii despre acest exploit, așa că este greu de spus în ce mod au fost afectați utilizatorii și ce au putut hackerii să realizeze.

Etichete: