O nouă eră pe piața de plăți: primul implant pentru plăți sigure la nivel global

O nouă eră pe piața de plăți: primul implant pentru plăți sigure la nivel global

Dacă vrei să plătești cu mâna, poți acum. Nu, nu e un scenariu de film SF, ci o realitate. Primul implant pentru plăți sigure acceptat la nivel global este disponibil.

Dispozitivul funcționează astfel: se instalează sub piele și îți permite să îți înlocuiești portofelul tot mai voluminos. Implantul Inteligent Walletmor – cu biocompatibilitate certificată ISO – este acum disponibil fiecărui cetățean din Uniunea Europeană la prețul de 199 de euro, conform Forbes.

Astfel, prima soluție viabilă din punct de vedere comercial din cursa globală pentru plățile fără card a ajuns să fie un implant plasat sub piele. Creatorii lui spun că implantul de plăți Walletmor este sigur și nu poate fi urmărit, piratat sau copiat. Utilizatorul poate efectua plăți oriunde sunt acceptate cele mai populare carduri de credit sau debit, precum și sistemele de tip contactless. Așadar, Walletmor este cea mai convenabilă  alternativă a cardului de credit.

Primul implant cu care poți să plătești

Ca referință, aproape opt sute de implanturi au fost deja vândute la nivel global. Implanturile de plată Walletmor au fost lansate în primăvara anului 2021 și deja au dobândit  un mare interes.

Conform lui Wojciech Paprota, creatorul Walletmor, o companie tip start-up din Londra, implantul a fost verificat de mai multe ori și a obținut certificarea conform standardelor referitoare la biocompatibilitate ISO 10993-5:2009E și 10993-12:2021E. Procesul de implantare este o procedură simplă și este valabil timp de opt ani.

Așadar, dispozitivul este mic și sigur. Are mărimea unui ac de siguranță și o grosime de 0.5 mm, care constă într-un circuit integrat și o folie de metal care acționează drept antenă, fiind într-o carcasă biologică ermetică. Biopolimerul a fost creat de către cercetătorii din laboratoarele VivoKey Technologies Inc. din Seattle, cel mai mare producător de acest tip din lume în implementarea unui ecosistem de identitate complet digital.

De asemenea, este simplu de utilizat. Operațiile financiare ale implantului de plată Walletmor sunt bazate pe tehnologiile recunoscute la nivel global de tip contactless și wireless Near Field Communication (NFC), fiind folosite, printre altele, la fiecare plată cu VISA sau MasterCard. De menționat este faptul că implantul este un dispozitiv pasiv și nu are o sursă de alimentare proprie (baterie). Mai mult, nu generează unde radio pe cont propriu și este activat doar în prezența unui terminal de plată contactless și doar la o distanță foarte mică.

Citește și: