O locomotivă electrică a luat foc în Gara Ploiești Sud. Echipele de intervenție acționează cu azot

O locomotivă electrică a luat foc în Gara Ploiești Sud. Echipele de intervenție acționează cu azot

O locomotivă electrică a luat foc în Gara Ploiești Sud. Pompierii au fost solicitați miercuri seara în Gara de Sud din Ploiești, unde a izbucnit un incendiu care se manifestă cu flacără deschisă și degajare mare de fum.

Incendiu în gara Ploiești Sud

Conform primelor informații, nu există victime. ISU Prahova a declarat că incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum. Echipele de intervenție acționează cu azot pentru a stinge flăcările izbucnite la locomotiva electrică.

Conform autorităților, nu există victime.

Se pare că incendiul s-a manifestat în sala compresorului locomotivei, care a fost decuplată de la vagoanele pe care le tracta.

„Față de cele sesizate, s-a constituit echipa operativă care s-a deplasat la fața locului unde s-a constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă în sala compresorului locomotivei electrice nr. 915304101222, acesta fiind decuplată de la vagoanele pe care le tracta. Pentru stingerea incendiului intervine un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului 3 Ploiești”, se arată în comunicat.

Anchetă în curs de desfășurare

Autoritățile au precizat că ancheta continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă.

CFR Călători a transmis, miercuri seara, că niciun pasager nu a fost rănit. Totodată, a comunicat că cei care au bilete la trenul afectat sau doresc să renunțe la călătorie, vor primi banii înapoi pe bilete.

„Pasagerii care au bilete la trenul afectat sau care doresc să renunțe la călătorie din motive personale vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie”, a informat CFR Călători.