Noua tentativă de fraudă care face valuri pe internet: te lasă fără bani în cont și nu numai

Noua tentativă de fraudă care face valuri pe internet: te lasă fără bani în cont și nu numai

Nimic nu este mai important în 2022 pe internet decât să citești de 2-3 ori înainte să faci click o dată. Nu de alta, dar fraudele online se ascund într-un număr aparent infinit de colțuri ale mapamondului.

În același timp, nimic nu este mai trist decât situația în care un gigant al comerțului de pe piața din România se află în situația de a emite un comunicat de presă pentru a-i încuraja pe români să fie de zece ori mai precauți în a deschide orice link. Acela nu va ascunde comori nebănuite, vouchere, tichete de vacanță, bani sau orice altceva pare să promită.

Kaufland, în mijlocul unui scandal de securitate cibernetică

Foarte mulți români au ajuns să acceseze un link precum cel de mai jos într-un mesaj viralizat online prin intermediul WhatsApp. Dacă ar fi fost adevărat ce-ți promitea, trebuia să te ducă la un chestionar online și să-ți dea șansa să câștigi un card cadou în valoare de 2000 de lei. Din păcate, exact acea serie de mesaje malițioase face acum subiectul unui avertisment din partea Kaufland România.

”Kaufland celebrează cea de-a 54-a aniversare prin cadouri limitate la tombolă”, se menționează în mesajul primit de foarte mulți români. Concursul este însă unul cât se poate de fals. Degeaba deschizi linkuri către  mugualty.top/kaufland-de, silencetribute.top/kaufland-de, luncheonlimp.top/kaufland-de, telleringral.top/kaufland-de, falsehorfume.top/kaufland-de și ministerialseduce.top/kaufland-de. Niciunul dintre ele nu este autentic și nu are nicio legătură cu vreo tombolă reală. Niciuna.

Kaufland roagă internauții din România să nu participe al astfel de concursuri și să nu acceseze respectivele linkuri. Riscurile din spate sunt cât se poate de reale. ”Kaufland România respinge categoric asemenea modalități de promovare. Totodată, Kaufland ia toate măsurile necesare pentru a împiedica răspândirea acestei tentative de fraudă”, anunță retailerul.

Deși sunt șanse mari să-ți faci cumpărturile la Kaufland, măcar ocazional, este foarte important să reții anvergura gigantului. Discutăm de 1300 de magazine în 8 țări și nu mai puțin de 132.000 de angajați. Dintre ele, doar 152 de magazine în România.

Citește și: