Nou accident cu români în Bulgaria. MAE anunță doi răniți grav

Nou accident cu români în Bulgaria. MAE anunță doi răniți grav

Doi români au fost răniţi într-un accident rutier grav produs în Bulgaria, fiind implicate trei autoturisme, din care două înmatriculate în România. Din informaţiile obţinute de MAE, victimele se află în stare gravă, fiind internate în ţara vecină. Alţi patru cetățeni români au fost implicaţi în evenimentul rutier.

O nouă tragedie în Bulgaria

Două persoane au murit într-un accident pe drumul III-9002, între Toshevo și satul Tsarichino din Balcic, a declarat șeful sectorului „Poliția Rutieră” din Ministerul de Interne – Dobrici, Julian Minev. Alte trei sunt în spital. Presa locală scrie că trei mașini s-au ciocnit, două fiind înmatriculate în România și una cu numere de Ucraina.

MAE anunță accident cu români

Reprezentanţii Ambasadei României la Sofia spun că au solicitat autorităţilor competente locale, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor implicate în accident, fiind în contact cu reprezentaţii poliţiei şi cu cei ai unităţii medicale din Bulgaria, unde se află cei doi cetăţeni români răniţi. Astfel, din informaţiile obţinute de la reprezentanţii spitalului, cele două victime se află în stare gravă, internate la terapie intensivă.

„Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, în urma accidentului, două persoane de cetăţenie română au fost rănite, iar alte două persoane, de altă cetăţenie, au decedat. În accident au mai fost implicaţi alţi patru cetăţeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări”, a anunțat MAE.

„Din informaţiile obţinute de la reprezentanţii spitalului, cele două victime, cetăţeni români, se află în stare gravă, internate la terapie intensivă, respectiv chirurgie, fiind luate toate măsurile necesare pentru acordarea asistenţei medicale specifice”, a adăugat Ministerul Afacerilor Externe.

Anchetă la fața locului

MAE transmite că autorităţile vecine au deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs gravul accident. Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consulară din partea familiei persoanelor implicate. Totuși, oficialii români din Bulgaria fac demersurile necesare pentru identificarea şi notificarea rudelor din țară.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Dacă te confrunți cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, ai la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Bulgaria: +359879440758, mai precizează MAE.