14 nov. 2022 | 09:33

Milioane de angajați „demisionează în tăcere”: „Vedem cum se schimbă obiceiurile de lucru”

ULTIMA ORĂ
Milioane de angajați „demisionează în tăcere”: „Vedem cum se schimbă obiceiurile de lucru”

Milioane de funcționari sunt atât de nemulțumiți de lipsa de recunoaștere din partea șefilor încât „demisionează în liniște”, potrivit unui studiu.

Aceștia au renunțat să mai încerce și nu mai fac decât să treacă peste ceea ce fac, din cauza faptului că efortul lor suplimentar nu este recunoscut. La locul de muncă a apărut o diferență clară între așteptările managerilor și cele ale angajaților.

Un nou studiu realizat de experții în domeniul ocupării forței de muncă a arătat că lucrătorii fac minimul necesar la locul de muncă și din motive întemeiate. Aproape jumătate dintre britanicii care au fost dependenți de muncă, 44%, au redus numărul de ore suplimentare neplătite pentru a finaliza proiectele.

Doi din cinci spun că aleg să nu mai lucreze până târziu pentru că fac doar munca pentru care sunt plătiți.

Aproximativ 38 la sută consideră că munca lor suplimentară nu este recunoscută, iar 29 la sută au impresia că sunt demotivați.

De asemenea, două treimi recunosc că nu își asumă mai mult de munca minimă pe care trebuie să o facă.

Gill McAteer, șeful departamentului de drept al muncii de la Citation, a declarat „Vedem cum se schimbă obiceiurile de lucru în întreaga țară.

Pandemia ne-a permis să reevaluăm o mulțime de lucruri, iar mulți lucrători se concentrează pe un echilibru mai bun între viața profesională și cea privată și lucrează acum doar în limita orelor de lucru solicitate.”

„Acest lucru alimentează dezangajarea și demotivarea”

Este posibil ca aceștia să se simtă subevaluați sau prost plătiți în rolul lor și nu există nicio îndoială că întreprinderile mici și mijlocii vor fi cele mai afectate de schimbarea comportamentului de lucru.

„Angajatorii trebuie să încerce să recunoască și să recunoască dacă cultura lor eșuează în anumite domenii și să încerce să îmbunătățească acest lucru pentru a obține o cultură pozitivă și un echilibru mai fericit între viața profesională și cea privată pentru lucrători.”

Acest lucru, la rândul său, i-ar încuraja pe angajați să se bucure mai mult de munca lor și să dorească să se autodepășească la locul de muncă.

„În caz contrar, dacă nu reușesc să recunoască faptul că angajații își dau efortul discreționar și presupun că face parte din muncă, acest lucru alimentează dezangajarea și demotivarea, ceea ce nu va face decât să provoace și mai mult probleme în cadrul afacerii.”

Cele 5 sfaturi de top ale lui Gill pentru a-i ajuta pe angajați să obțină un echilibru mai bun între viața profesională și cea privată:

  • Oferiți un program de lucru flexibil
  • Ajutați-i pe angajați să gestioneze mai bine volumul de muncă
  • Asigurați acoperirea volumului de muncă al angajaților în timpul concediului anual, astfel încât aceștia să nu se simtă ca și cum ar fi lăsat totul în voia sorții la întoarcere.
  • Încurajați angajații să vorbească dacă au probleme cu echilibrul.
  • Încurajați angajații să ia pauze pentru a ajuta la productivitate