Mesaj RO-Alert pentru locuitorii din Rădăuți, după ce doi lei au fugit de la Grădina Zoologică: „Evitați zona și fiți prudenți”

Mesaj RO-Alert pentru locuitorii din Rădăuți, după ce doi lei au fugit de la Grădina Zoologică: „Evitați zona și fiți prudenți”

Alertă în Rădăuți, după ce doi lei au scăpat de la Grădina Zoologică. Autoritățile au transmis joi dimineața un mesaj de tip Ro-Alert și îi îndeamnă pe cetățeni să evite zona și să fie prudenți.

Ro-Alert, după ce doi lei au fugit de la zoo

Update: Cei doi lei care au evadat de la grădina Zoologică au fost prinși și aduși înapoi în cușcă. Directoarea grădinii a vorbit despre felul în care s-a întâmplat incidentul.

„Muncitorul a făcut curățenie în interior și când a ieșit în exterior a blocat trapa de siguranță de tablă, care are 50-60 de kilograme și a vrut să facă curățenie în exterior.

Când a auzit leul din Ucraina că e afară, leul meu, pe care îl cheamă tot Simba, a vrut să iasă și el. S-a împins în trapă, a căzut cu tot cu trapă, au cedat șinele exterioare, a căzut cu tot cu trapă și a ieșit în exterior.

După aceea a urmat și leoaica. Imediat, în maxim cinci minute, am securizat perimetrul, am pus oamenii de pază, am sunat.

Leii s-au dus la umbră, unul din ei a venit și l-a vizitat pe Mir, s-a pus între cușca lui Mir și după aceea a trecut la lebede. Leoaica a făcut un tur la cerbii lopătari și cerbii carpatini și s-a așezat foarte bine în partea cealaltă, la umbră.

Bineînțeles că dacă au ieșit leii noștri a fost spre norocul nostru, că dacă erau ceilalți nu știu cum gestionam, sunt mult mai periculoşi și agresivi.

Au fost şi aşa emoții, mai ales că trebuia să-i tranchilizeze şi atunci ei reacționează. A fost un pic de panică, dar mulțumim lui Dumnezeu că s-a terminat totul cu bine”, a explicat directoarea Grădinii Zoologice, Angelica Olenici, la Antena 3.

Locuitorii au primit un mesaj Ro-Alert, care indică o alertă extremă.

„A fost semnalată prezența necontrolată a doi lei în municipiul Rădăuți, în proximitatea Zoo. Evitați zona și fiți prudenți. Păstrați distanța față de animale și nu încercați să vă fotografiați cu acestea sau să le hrăniți”, este indicația dată de autorități prin mesajul de alertă.

Leii ar fi ieşit în timp ce li se făcea curat în cuşcă, însă nu au părăsit incinta grădinii zoologice. La această oră, sunt aşteptaţi medicii veterinari care urmează să tranchilizeze animalele, pentur a fi capturate.

Citește și: