Mesaj RO Alert: Cod roșu de ploi torențiale. Autoritățile recomanda evitarea deplasărilor și adăpostirea

Mesaj RO Alert: Cod roșu de ploi torențiale. Autoritățile recomanda evitarea deplasărilor și adăpostirea

Bucureștenii au primit un mesaj RO Alert din partea autorităților, fiind îndrumați să stea în case și să evite deplasările din cauza unui cod roșu de ploi torențiale.

Cod roșu de ploi torențiale

„Avertizare meteorologică COD ROȘU de ploi torențiale ce vor cumula 35 l/mp, valabilă până la ora 18:30. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție”, se arată în avertizarea de tip Ro Alert.

„A crescut gradul de alertă la cod roşu pe București de la 17:45 la 18:30. Deja în jumătatea estică a Capitalei ploile torenţiale vor cumula în continuare peste 35 de l/mp. În ultima jumătate de oră s-au acumulat deja 35-40 de l/mp.

Este primul cod roşu emis pentru Capitală. Lumea ar fi bine să se adăpostească şi să ţină cont de mesajele trimise prin Ro-ALERT. Gradul de potențialitate va creşte şi în următoarea oră”, a declara la Antena 3, Elena Mateescu, Directorul ANM.

 

„În următoarele zile ne îndreptăm spre o ameliorare a vremii, dar asta nu înseamnă că vor lipsi fenomenele care pot deveni temporar periculoase pentru anumite zone, pentru anumite perioade de timp. Acest lucru înseamnă că gradul de instabilitate atmosferică pe parcursul zilei de astăzi și a zilelor următoare se apreciază, nu va mai fi atât de accentuat pe cât a fost la sfârșitul săptămânii trecute.

Este foarte probabil ca-n următoarele zile, mai ales în orele după-amiezii și ale serii, să asistăm la apariția furtunilor de vară, care într-adevăr pot necesita, în funcție de manifestările respective, în anumite zone, emiterea unor atenționări Cod Galben și poate cel mult Portocaliu, pentru că situația pe care o apreciem a se întâmpla pe parcursul săptămânii ce urmează nu va mai fi la intensitatea a ceea ce s-a înregistrat în weekend”, a declarat Gabriela Băncilă, ANM.

Citește și: