Masca de protecție, din nou obligatorie într-o destinație turistică faimoasă din Europa, la o lună de la ridicarea restricției

Masca de protecție, din nou obligatorie într-o destinație turistică faimoasă din Europa, la o lună de la ridicarea restricției

O țară europeană, faimoasă pentru plajele sale superbe, a reintrodus obligativitatea purtării măștii de protecție în interior pentru toate persoanele cu vârsta peste 12 ani, pe măsură ce cazurile de coronavirus cresc, a anunțat Ministerul Sănătății din insula de vacanță din Marea Mediterană. Hotărârea, care intră în vigoare vineri, a fost anunțată de ministrul Michalis Hadjipantela, după o ședință de cabinet.

Unde devine masca obligatorie

Cipru reintroduce, începând de vineri, obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile închise, la doar o lună după ce această restricție a fost eliminată. Măsura autorităților vine după ce numărul infectărilor cu Sars-Cov-2 a început să crească semnificativ în ultima perioadă. Astfel, obligativitatea de purtare a măştii sanitare în interior va intra în vigoare peste două zile, a transmis ministrul Sănătăţii din Cipru, Michalis Hadjipantela.

Cipru se confruntă cu o creștere a cazurilor COVID

Specialiștii din domeniul sănătății recomandă această măsură după o creştere bruscă a numărului de îmbolnăviri COVID. Noul val de infectări ar fi cauzat de unele persoane care nu s-au protejat suficient de bine, a precizat ministrul cipriot într-o şedinţă de Guvern. Trebuie menționat că această țară mediteraneană a anulat obligativitatea de purtare a măştii în cele mai multe spaţii începând cu 1 iunie.

Autoritățile sunt în alertă

Cipru nu mai raportează zilnic numărul noilor infectări. Săptămâna trecută, autorităţile de la Nicosia au anunțat 10.879 de cazuri noi de Covid-19, comparativ cu 7.263 de cazuri înregistrate în zilele precedente. Potrivit raportului epidemiologic al Ministerului Sănătății de săptămâna trecută, trei persoane au murit din cauza Covid-19 și 75 de pacienți au fost internați, patru în stare gravă.

„Situaţia sanitară se află sub control”, a dat asigurări ministrul Michalis Hadjipantela.

Omicron este de vină pentru înmulțirea infectărilor

De la depistarea în martie 2020 a primului caz de infectare cu noul coronavirus în Cipru, au fost raportate 1.075 de decese COVID. La sfârșitul lunii iunie, măștile faciale au fost reintroduse în farmacii și în centrele guvernamentale de testare pentru Covid. De asemenea, trebuie purtate măști de protecție pentru față atunci când cetățenii merg la spital, în case de bătrâni sau se află în transportul public.

Mulți oameni de știință au determinat autoritățile să reintroducă masca, în urma ultimei creșteri a cazurilor de Covid și a spitalizărilor, atribuite prevalenței subvariantelor Omicron BA4 și BA5 extrem de infecțioase. Acoperirea feței va fi obligatorie în toate locurile publice interioare, inclusiv în magazine, pub-uri și restaurante. Regula intră în vigoare, vineri, 8 iulie, în Cipru.

Etichete: