16 nov. 2022 | 17:25

Lucid a lansat două modele noi: cât costă Lucid Air Pure și Touring

ACTUALITATE
Lucid a lansat două modele noi: cât costă Lucid Air Pure și Touring

Lucid își extinde gama Air cu două niveluri de echipare la prețuri mai mici, dar nici nu se zgârcește în autonomie sau putere.

Lucid Air Pure este oficial modelul entry-level, dar încă oferă peste 650 de km de autonomie și o mulțime de putere la un preț de cinci cifre. Touring adaugă și mai multă autonomie și putere pentru aproximativ 15.000 USD în plus.

Mai exact, Lucid Air Pure 2023 se lansează cu un model cu motor dublu și tracțiune integrală, la prețul de 92.900 USD. Acest lucru vă oferă un sedan electric elegant, cu o versiune puțin mai mică, cu 18 module, a acumulatorului cu rază lungă de acțiune al companiei. În acest caz, mai mic înseamnă încă o autonomie estimată de EPA de 600 de km la o încărcare. Capacitatea de încărcare rapidă poate recupera 300 de km în 15 minute, iar șoferii mai au 480 de cai putere  cu care să se joace. Lucid spune că este suficient să trimiți Air Pure cu tracțiune integrală la 100 de km/oră în 3,8 secunde.

Un Pure cu un singur motor, cu tracțiune spate, va fi lansat anul viitor la un preț și mai mic – 87.400 USD. Detaliile despre putere și autonomie nu sunt încă disponibile, dar va fi singurul Lucid Air disponibil într-o astfel de configurație.

DreamDrive este standard

Suita de asistență pentru șofer DreamDrive a producătorului auto este standard, DreamDrive Pro este opțională, iar Air Pure are și un acoperiș din aluminiu. La un pas deasupra lui Air Pure este Lucid Air Touring. Începând de la 107.400 USD, grupul său de propulsie cu dublu motor trimite la sol o putere mare de 620 CP (462 kW), reducând sprintul 0-100 la doar 3,4 secunde.

Interesant este că folosește aceeași baterie cu 18 module cu rază lungă de acțiune ca și Air Pure, dar autonomia estimată de EPA merge până la 650 de km. Producătorul auto spune că Air Touring are cea mai bună eficiență de condus din întreaga linie Air, cu 7,4 km pe kilowatt-oră folosit. Lucid îl numește și Air Touring „Airul prin excelență”. Acesta poartă plafonul din aluminiu Pure ca standard, deși baldachinul de sticlă este o opțiune.

Materialele de calitate superioară pentru interior, cum ar fi pielea Nappa și ornamentele din lemn, sunt incluse la acest nivel de echipare.

„Performanță. Gamă. Lux. Tehnologie. Design. Totul este aici, în noua linie de modele Lucid Air, ca Air Pure și Air Touring – cu interioarele lor remarcabil de spațioase – iau locul alături de Air Grand Tour, Grand Touring Performance și Air Sapphire recent anunțat”, a declarat CEO-ul și CTO al Lucid Group Peter Rawlinson.

Lucid Air Pure și Touring 2023 sunt disponibile acum pentru rezervare, cu livrări începând până la sfârșitul anului.