Lucian Bode, mesaj pentru pompierii români care au plecat în Franței pentru a ajuta la lichidarea incendiilor

Lucian Bode, mesaj pentru pompierii români care au plecat în Franței pentru a ajuta la lichidarea incendiilor

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a vorbit, joi seară, despre ajutorul pe care România îl acordă Franței în lupta împotriva flăcărilor care au cuprins sute de hectare de vegetație în apropie de Bordeaux. Țara noastră a trimis 77 de pompieri, în ajutorul autorităților franceze venind și alte țări europene.

77 de pompieri români, în misiune în Franța

Ministrul a declarat că România arată constant că are capacitățile necesare pentru a acorda sprijin într-o situația gravă.

”Mă bucur că am fost alături de o parte dintre cei 77 de pompieri salvatori care încep această misiune internaţională. România arată, în mod constant, că are capabilităţile necesare pentru a acorda sprijin”, a spus Lucian Bode.

El a continuat spunând că decizia a fost luată rapid de Executivul României, după ce Franța a cerut ajutor internațional.

”România este solidară cu Franţa! Pompierii români acordă sprijin autorităţilor franceze care se confruntă cu situaţii dificile provocate de incendiile de pădure care au cuprins teritorii extinse. Această decizie a fost luată rapid de către Guvernul României ca urmare a solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Franţa prin Mecanismul European de Protecţie Civilă”, a scris, joi seară, pe Facebook, Lucian Bode.

Ministrul de Interne a afirmat că prin intermediul DSU și IGSU, țara noastră este un partener de nădejde și poate oferi sprijin cetățenilor europeni care au nevoie.

Ce le-a transmis pompierilor români aflați în misiune în Franța

”Mă bucur că am fost alături de o parte dintre cei 77 de pompieri salvatori care încep această misiune internaţională în Franţa şi sunt convins că ne vor face din nou mândri de prestaţia lor gestionând cu maxim profesionalism şi devotament provocările din teren.

România arată, în mod constant, că are capabilităţile necesare pentru a acorda sprijin ţărilor europene în cazul producerii unor situaţii de urgenţă grave, având capacitatea de a-şi onora angajamentele asumate la nivelul Uniunii Europene.

Le doresc misiune uşoară şi să nu uite că au toată aprecierea noastră şi a celor în sprijinul cărora acţionează, în orice colţ de lume s-ar petrece acest lucru”, a mai transmis ministrul.

Acesta a transmis pompierilor să îşi ia toate măsurile de protecţie.

”Am încredere în ei pentru că pompierii români au dovedit deja partenerilor internaţionali, inclusiv în misiunile din Grecia, că sunt adevăraţi profesionişti în lupta cu flăcările”, a mai transmis ministrul.