03 nov. 2022 | 18:27

Locul din România preferat de elita Europei, acum un secol: aici crește singura plantă carnivoră din țara noastră

ACTUALITATE
Locul din România preferat de elita Europei, acum un secol: aici crește singura plantă carnivoră din țara noastră

Mii de turiști vizitează, anual, acest loc din țara noastră, iar asta se întâmplă pe bună dreptate. Chiar și așa, niște investiții ar putea readuce stațiunea la gloria de odinioară.

Peisajul de aici este atât de frumos încât nu ai cum să nu rămâi fermecat, odată ce ajungi să calci pe pământul acestui tărâm de o frumusețe uluitoare.

Băile Tușnad este cea mai mică stațiune balneoclimaterică din România și este iubită de cei care vor să se trateze de diferite boli, apele având proprietăți curative.

Această stațiune este locul ideal pentru a petrece câteva zile de liniște și frumos

În mod evident, dacă ești adeptul adrenalinei și al distracției, acesta nu este un loc potrivit pentru tine. Însă, dacă vrei liniște și peisaje de vis, Băile Tușnad este exact ce îți trebuie.

În plus, aici ai șanse să găsești ape miraculoase care traversează straturi de calcar, în drumul lor către tine.

De menționat că, în această zonă, crește singura plantă carnivoră de la noi din țară, denumită „Roua Cerului”.

Revenind la particularitățile miraculoase ale apelor din Băile Tușnad care, în prezent, sunt îmbuteliate și vândute pentru consum, o legendă locală spune că, în aceste locuri ar fi fost vindecat miraculos un fiu de cioban.

Localitatea Băile Tușnad a fost atestată documentar în limba română în anul 1861, iar din anul 1880 a început epoca de aur a stațiunii, atrăgând „crema” Europei, în perioada Imperiului Austro-Ungar.

În anul 1890, a fost înființat Institutul balnear Ștefania, care era dotat cu vane din porțelan, piscine acoperite și personal specializat în medicina balneară, pentru a oferi un pachet complet pretențioșilor turiști ale vremurilor respective.

Totuși, în ciuda acestui aspect, stațiunea și-a pierdut un pic din strălucire acum, de vreme ce nimeni nu mai pare interesat să investească cu adevărat (nu cum se făcea în urmă cu zeci de ani, cel puțin).

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele