Intimitatea pe Google, o mare problemă. Poate permite accesul autorităților la unele înregistrări, chiar și fără mandat sau fără să-ți dai acordul

Intimitatea pe Google, o mare problemă. Poate permite accesul autorităților la unele înregistrări, chiar și fără mandat sau fără să-ți dai acordul

Pentru mulți dintre noi, intimitatea în mediul online, la fel ca-n viața de zi cu zi, reprezintă un element prioritar, pe care punem foarte mare preț.

Din nefericire, se pare că nu prea avem parte de ea, în măsura în care ne imaginăm cel puțin. De exemplu, gigantul Google poate permite accesul la anumite înregistrări, organelor legii, chiar dacă acestea nu au mandat sau nu ți s-a cerut acordul în prealabil.

Nu e de mirare că această situație a dat „apă la moară” celor ce militează pentru respectarea intimității și a vieții private, în societatea globală consumatoare de internet apărând o adevărată controversă pe această temă care este intens discutată în ultima perioadă, pe măsură ce internetul devine parte tot mai integrantă a vieții noastre de zi cu zi.

Cum poți fi „spionat”, fără să ai habar

Se pare că accesul autorităților poate fi permis în cazul înregistrărilor dispozitivelor din seria Nest, respectiv camere video sau sonerii inteligente.

Inițial, astfel de politici de colaborare între companiile tech și poliție au fost extrem de controversate în cazul Ring Amazon. Ulterior, după o revizuire a politicilor de confidențialitate și a termenilor și condițiilor de la Google, SimpliSafe, Eufy, D-Link și TP-Link arată că toate au politici pentru partajarea înregistrărilor cu forțele de ordine, fără mandat sau permisiunea utilizatorului.

Totuși, conform justificărilor oferite celor de la Google, se pare că gigantul tech este într-adevăr dispus să partajeze informații personale cu forțele de ordine, dar nu oricum și oricând, ci doar în cazuri de strictă necesitate, urgente, iar acest lucru nu prea ar trebui să ne sperie, fiindcă ne-ar putea ajuta să ieșim din anumite situații critice, în care am putea fi victimele unor agresiuni sau infracțiuni.

Conform unei informări a celor de la Google, o urgență ar fi, de exemplu, un caz de posibilă tentativă de sinucidere sau o alarmă cu bombă.

Etichete: