Incident în Paris. Poliția a tras asupra unei mașini. Doi oameni au murit și unul a fost rănit

Incident în Paris. Poliția a tras asupra unei mașini. Doi oameni au murit și unul a fost rănit

Un incident a avut loc la Paris, după ce poliția a încercat să controleze un vehicul parcat lângă Pont Neuf, duminică seara. Șoferul ar fi plecat în viteză, iar polițiștii au tras spre mașină, ucigând două persoane și rănind o alta.

Doi oameni au murit la Paris, după un incident

Două persoane au fost ucise duminică seara la Paris după ce un vehicul a intrat în polițiști, au declarat surse din cadrul poliției pentru Le Figaro. Incidentul a avut loc pe Pont-Neuf, în centrul capitalei, cu puțin timp înainte de miezul nopții.

Potrivit aceleiași surse din cadrul poliției, vehiculul conducea pe contrasens atunci când poliția a încercat să îl controleze. Polițiștii au fost „puși în pericol” și au făcut uz de arme, a adăugat sursa citată. Cele două persoane ucise erau ocupanții vehiculului. Se crede că șoferul se află printre cei uciși. Un al treilea pasager a fost rănit și transportat la spital.

Vehiculul este un Volkswagen Polo de culoare închisă cu numere de Paris, potrivit unui fotograf al AFP.

„O mașină era parcată pe contrasens de-a lungul Square du Vert-Galant, pe Pont-Neuf, poliția s-a apropiat pentru a controla indivizii din vehicul, îndreptând spre aceștia arme automate. Șoferul a plecat cu viteză maximă în direcția poliției. Poliția a tras imediat”, a declarat un martor pentru Le Figaro.

Numeroase forțe de ordine au fost desfășurate în apropiere. Polițiștii criminaliști lucrau în jurul a două cadavre la pământ, acoperite cu cearșafuri albe, aflate în apropierea vehiculului, unul pe un trotuar și celălalt pe șosea. Poliția a impus un perimetru de securitate la Pont-Neuf și Quai des Orfèvres.

Anchetă deschisă

Procurorul parizian Laure Beccuau a sosit la fața locului în jurul orei 1.30, a constatat un jurnalist AFP. O anchetă a fost încredințată districtului 1 al poliției judiciare pentru „tentativă de omor voluntar asupra unor persoane cu autoritate”, a precizat procurorul din Paris.

Inspectoratul General al Poliției Naționale (IGPN) a fost, de asemenea, informat, așa cum se întâmplă în mod sistematic atunci când un polițist își folosește arma.

 

Citește și: