26 aug. 2022 | 16:34

Incident în Bruxelles. O dubă a intrat în oamenii de la o terasă. Suspectul este căutat cu elicopterul

ULTIMA ORĂ
Incident în Bruxelles. O dubă a intrat în oamenii de la o terasă. Suspectul este căutat cu elicopterul

Pompierii confirmă că o dubă a intrat vineri după-amiază într-o terasă din centrul Bruxelles-ului. Accidentul a avut loc în jurul orei 13.00 pe strada Saint-Michel, perpendiculară pe strada comercială Neuve. Șoferul furgonetei a fugit după coliziune și este în prezent căutat de poliție. Șase persoane au fost rănite ușor, dar nu au fost transportate la spital.

Incident grav în Belgia

„Șoferul unei furgonete s-a izbit de o terasă cu puțin înainte de ora 13.00”, a declarat pentru VRT NWS Ilse Van de Keere, purtător de cuvânt al zonei de poliție Bruxelles-Capitalles.

„Duba albă a venit în viteză pe stradă, scârțâind din cauciucuri”, a declarat un martor care stătea liniștit pe terasă cu prietena sa în momentul incidentului.

Pe baza a ceea ce a văzut, el crede că a fost un act deliberat.

„Șoferul conducea de la stânga la dreapta pe stradă și a lovit tot ce i-a ieșit în cale. Eu și prietenul meu am fost nevoiți să sărim pentru a ne salva.

„După ce a lovit terasa, șoferul și-a continuat drumul. Pe o stradă adiacentă, a lovit o altă terasă de cafenea, înainte de a se îndrepta cu viteză spre Botanique”, a conchis martorul, vizibil șocat de cele întâmplate.

Purtătoarea de cuvânt a poliției, Ilse Van de Keere, a confirmat că șoferul a fugit cu vehiculul său. „Îl căutăm pe șofer și duba sa.

Șase persoane rănite

Potrivit pompierilor din Bruxelles, șase persoane au fost rănite ușor în urma coliziunii. Niciunul dintre ei nu a trebuit să fie dus la spital. Serviciile de urgență au sosit la fața locului pentru a acorda primul ajutor.

Poliția a sosit și ea în masă la fața locului și a stabilit imediat un perimetru de securitate pentru a ajuta la anchetă. De asemenea, au trimis un elicopter pentru a-l găsi pe șofer. Circumstanțele exacte ale coliziunii și posibilele motive ale șoferului nu sunt încă cunoscute.

Ministrul federal de interne, Annelies Verlinden (CD&V), a declarat pe Twitter că se află în strânsă legătură cu serviciile de securitate și că urmărește situația foarte atent.