Incendiu la bordul portavionului USS Abraham Lincoln. 9 marinari au fost răniți

Incendiu la bordul portavionului USS Abraham Lincoln. 9 marinari au fost răniți

Echipajul USS Abraham Lincoln (CVN-72) a stins un incendiu izbucnit marți, a anunțat miercuri Flota a 3-a americană.

Incendiu la bordul USS Abraham Lincoln

Lincoln operează în prezent la aproximativ 30 de mile în largul coastei sudului Californiei și va continua să facă acest lucru în ciuda incendiului, a declarat pentru USNI News locotenentul Samuel Boyle, purtătorul de cuvânt al Flotei a 3-a.

Boyle nu a putut oferi o evaluare a pagubelor suferite de portavionul din clasa Nimitz- decât să spună că acesta „încă funcționează”.

Incendiul a fost stins „rapid” de către echipaj, fără asistență din partea altor unități, a precizat Boyle. El nu a avut un termen specific pentru momentul în care incendiul a fost raportat și stins.

Nouă marinari au raportat răni ușoare, majoritatea dintre ele provenind din cauza deshidratării, a precizat Boyle. Marinarii au fost tratați la bordul Lincoln, potrivit comunicatului Flotei a 3-a.

Cauza incendiului este în curs de investigare.

Lincoln a plecat din San Diego la începutul acestei săptămâni pentru o operațiune de susținere în curs de desfășurare, potrivit observatorilor navei. Grupul de atac s-a întors în august dintr-o desfășurare de peste șapte luni în Pacificul de Vest.