01 sept. 2022 | 15:22

Incendiu de proporții la o clinică din Arad. Pacienții au fost evacuați

ULTIMA ORĂ
Incendiu de proporții la o clinică din Arad. Pacienții au fost evacuați

Un incendiu a izbucnit la o clinică din municipiul Arad. Acoperișul clădirii a luat foc, iar pacienții au fost evacuați de urgență, în timp ce pompierii au fost alertați.

Incendiu la o clinică din Arad

Oamenii au sunat la 112 și mai multe echipaje de pompieri au ajuns la fața locului, după ce incendiul a început să se extindă.

Aceștia au intervenit cu două autospeciale de stingere, iar la fața locului a intervenit și descarcerarea și un echipaj SMURD.

Se pare că personalul clinicii a reușit să evacueze toți pacienții și nu există victime. Autoritățile vor face cercetări pentru a stabili cauza pornirii incendiului, dar și dacă clinica medicală avea avizul ISU.

Un incendiu ce ar fi fost provocat de fulger a izbucnit la o policlinică privată din municipiul Arad, o clădire nouă care urma să se deschidă pentru pacienţi în zilele următoare, iar cei câţiva angajaţi din interior s-au autoevacuat şi nu există răniţi.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, la sosirea echipajelor incendiul se manifesta la acoperişul clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ 250 de metri pătraţi, cu posibilitate de propagare la imobilele învecinate cât şi la restul clădirii.

”Nu sunt înregistrate victime, toate persoanele din clădire s-au autoevacuat înainte ca forţele de intervenţie să ajungă. În acest moment, incendiul este localizat, nu mai exista posibilitate de propagare. Se acţionează pentru stingere”, a transmis ISU.

Cauza incendiului – un fulger puternic

Pompierii spun că de vină pentru izbucnirea incendiului ar fi un fulger.

ISU Arad a transmis că în perioada 1 septembrie ora 12:00 – 2 septembrie ora 21:00 judeţul se află sub incidenţa avertizării meteorologice cod portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ.