Încălzirea globală ne distruge planeta: argumentul contrar care îți va crește tensiunea
Reprezentantul republican al Georgiei, Marjorie Taylor Greene, a susținut recent că încălzirea globală este sănătoasă pentru oameni. În timp ce vorbea la conservatorul Right Side Broadcasting Network (RSBN), alături de gazda Brian Glenn, Greene a argumentat în favoarea încălzirii globale.
Clipul video a devenit viral și pe Twitter și a fost vizionat de peste 140.000 de ori și a fost distribuit de comentatorul Ron Filipkowski.
„Ne-am încălzit deja un grad Celsius și știți ce s-a întâmplat de atunci?” i-a spus Greene lui Glenn în timpul emisiunii.
„De atunci am crescut mai multe alimente, care hrănesc oamenii”, a continuat ea. „Producem combustibili fosili, care mențin casele oamenilor calde iarna. Asta salvează viețile oamenilor, oamenii mor în frig. Această încălzire a Pământului și carbonul sunt, de fapt, sănătoase pentru noi. Ne ajută să hrănim oamenii, ne ajută să menținem oamenii în viață. Pământul este mai verde decât era cu ani și ani în urmă și asta din cauza încălzirii Pământului”.
Marge Greene presents her scientific argument why global warming is a good thing: “This earth warming and carbon is actually healthy for us.” pic.twitter.com/fw5DMMeSJN
— Ron Filipkowski 🇺🇦 (@RonFilipkowski) June 13, 2022
În ciuda afirmațiilor halucinante ale lui Greene, oamenii de știință din întreaga lume au discutat despre impactul periculos pe care creșterea temperaturii sau schimbările climatice le pot avea asupra aprovizionării cu alimente de pe glob.
Un raport al Națiunilor Unite (ONU) care se concentrează pe legătura dintre aprovizionarea cu alimente și schimbările climatice a evidențiat că securitatea alimentară devine rapid o problemă în întreaga lume.
„În următorii 30 de ani, aprovizionarea cu alimente și securitatea alimentară vor fi grav amenințate dacă se iau măsuri reduse sau deloc pentru a aborda schimbările climatice și vulnerabilitatea sistemelor alimentare la schimbările climatice”, se arată în raport.
„Conform Grupului Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (IPCC), amploarea impactului schimbărilor climatice asupra regiunilor individuale va varia în timp, iar diferitele sisteme societale și de mediu vor avea abilități variate de a atenua sau de a se adapta la schimbări”.
„Efectele negative ale schimbărilor climatice includ creșterea continuă a temperaturilor globale, modificări ale tiparelor de precipitații, o frecvență crescută a secetelor și valurilor de căldură, creșterea nivelului mării, topirea gheții marine și un risc mai mare de dezastre naturale mai intense”, a continuat raportul.
Încălzirea globală este o realitate
În plus, trei agenții științifice din Statele Unite au confirmat anul acesta că 2021 a fost al șaselea cel mai cald an din istoria înregistrată și au remarcat că acest lucru este foarte îngrijorător.
Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA), Berkeley Earth și NASA au ajuns la o concluzie similară în declarațiile publicate în ianuarie. NASA a stabilit că 2021 a fost egal cu 2018 ca al șaselea cel mai fierbinte an, în timp ce celelalte două organizații au spus că 2021 a fost mai călduros decât 2018.
Potrivit unei declarații, oamenii de știință de la Institutul Goddard pentru Studii Spațiale al NASA au descoperit că temperaturile globale în 2021 au fost mai mari decât temperatura de referință a agenției cu 1,5 grade Fahrenheit. NASA folosește ca punct de referință perioada dintre 1951 și 1980.
Administratorul NASA, Bill Nelson, a spus în declarație că opt din primii 10 cei mai fierbinți ani înregistrați au fost în ultimul deceniu, numindu-l „un fapt incontestabil care subliniază necesitatea unei acțiuni îndrăznețe pentru a proteja viitorul țării noastre și al întregii umanități”.
„Știința nu lasă loc de îndoială: schimbările climatice sunt amenințarea existențială a timpului nostru”, a spus Nelson. „Cercetarea științifică a NASA despre modul în care Pământul se schimbă și se încălzește va ghida comunitățile din întreaga lume, ajutând omenirea să se confrunte cu clima și să-i atenueze efectele devastatoare”.