Igor Dodon, declarații periculoase: „Situația va exploda. Nu va conta cine e pro Rusia sau pro Europa”

Igor Dodon, declarații periculoase: „Situația va exploda. Nu va conta cine e pro Rusia sau pro Europa”

Igor Dodon a vorbit despre situația politică și economică din Moldova. El a discutat despre autoritățile moldovene și despre felul în care au decis să lupte cu inflația. În acest sens, fostul președinte crede că metodele actualului Executiv vor duce la proteste în masă, probleme financiare pentru populație și antreprenori.

Igor Dodon, scenariu sumbru pentru moldoveni

Fostul președinte moldovean a declarat că situația din țară nu se va îmbunătăți cu actualul guvern, ci mai mult, la toamnă sau iarnă situația va exploda.

”Deja este clar pentru toată lumea: situația se înrăutățește pe zi ce trece, nu se va îmbunătăți, cu acest guvern. În toamnă sau la iarnă situația va exploda.

Sistemul de stat în sine nu va supraviețui cu o astfel de guvernare, care se află într-un haos total. Acest sistem pur și simplu se va destrăma.

La un moment dat, poate chiar în toamnă, nu va mai putea funcționa”, a spus Dodon.

Fostul oficial este de părere că moldovenii vor primi nota de plată pentru încălzire, moment în care vor ieși în stradă pentru a protesta.

„Vor apărea tabere de corturi în raioane”

”Și nu va conta dacă cineva este pro Rusia sau cineva este pro Europa. Vor apărea tabere de corturi în raioane, la Chișinău, în sate.

Dacă mâine apare un astfel de oraș format din corturi în centrul Chișinăului, vă asigur, chișinăuienii vor pregăti cine calde pentru locuitorii săi!

Pentru ca ei să poată protesta împotriva Maiei Sandu”, a spus politicianul.

De altfel, Dodon a afirmat în urmă cu câteva zile că autoritățile de la Chișinău au ales o metodă greșită prin care să lupte cu inflația, lucru care va fi dezastruos pentru oameni și antreprenori.

Reamintim că Igor Dodon este investigat într-un nou dosar penal în care este acuzat că ar prejudiciat statul cu aproximativ 12 milioane de dolari într-o afacere cu energie din Ucraina din 2008. La acel moment, Dodon era ministru al Economiei. În același dosar este implicat și grupul de crimă organizată condus de Vladimir Plahotniuc, dar și câțiva foști deputați PD.