17 dec. 2022 | 08:55

Google rezolvă, în sfârșit, o problemă veche „de secole”: ce se întâmplă cu Chrome

ACTUALITATE
Google rezolvă, în sfârșit, o problemă veche „de secole”: ce se întâmplă cu Chrome

Este știut faptul că Google Chrome folosește diferite unelte pentru a îmbunătăți siguranța, ceea ce face ca memoria RAM să fie „mâncată”, iar asta este o sursă de stres destul de mare pentru utilizatori.

Google a anunțat două funcții noi pentru Chrome. Acestea sunt menite să ajute utilizatorii, susține gigantul.

Energy Saver și Memory Saver, menite să-ți reducă stresul

Prima este Energy Saver, care a fost lansată împreună cu Chrome 108. Aceasta limitează activitatea de fundal și efectele vizuale pentru a conserva durata de viață a bateriei. Cealaltă modificare este Memory Saver și optimizează memoria RAM prin ștergerea unor fișiere din fundal.

Așadar, Chrome va șterge un fișier dacă observă că nu îl utilizezi.

„Modul Memory Saver eliberează memorie din fișierele pe care nu le utilizați în prezent, astfel încât site-urile web active pe care le navigați să ruleze corespunzător. Acest lucru este util mai ales dacă rulați alte aplicații care cer resurse, cum ar fi editarea videoclipurilor de familie sau jocurile. Toate fișierele inactive vor fi reîncărcate când aveți nevoie de ele”, au declarat reprezentanții Google.

Multe extensii de browser au implementat funcționalități similare de-a lungul anilor, în special „The Great Suspender”, care a fost lansată în Chrome Web Store în 2020.

La rândul ei, caracteristica „Sleeping Tabs”, de la Microsoft Edge, face cam același lucru ca Memory Saver, implementat acum de Chrome.

Rămâne, totuși, de văzut dacă cele două funcții noi vor reuși să rezolve această problemă veche „de secole” a Google Chrome. În cazul în care va funcționa așa cum trebuie, browserul are șanse reale de a-și recâștiga gloria de odinioară.

Mai mult, computerul tău va rula mult mai lin ca până acum. Nu de alta, dar trebuie să recunoaștem că nu de puține ori ne-am trezit în ipostaza de a ne enerva din acest motiv, de vreme ce un simplu browser nu ar trebui să se tragă atât de multe resurse.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele