28 apr. 2022 | 12:55

Google face modificări în Magazinul Play: ce e nou, cum te afectează

ACTUALITATE
Google face modificări în Magazinul Play: ce e nou, cum te afectează

Începând de săptămâna aceasta, vei vedea o nouă secțiune în listele din Magazinul Play, de la Google, care arată informații despre modul în care aplicațiile colectează, stochează și partajează date.

Google a anunțat, pentru prima dată, funcția în mai 2021 și de atunci ne-a dat câteva indicii despre cum va arăta.

În secțiunea de siguranță a datelor, nu vei vedea doar ce fel de date va colecta aplicația, ci și dacă aplicația are nevoie de acele date pentru a funcționa și dacă colectarea datelor este opțională. De asemenea, va arăta de ce este colectată o anumită informație și dacă dezvoltatorul îți partajează datele cu terțe părți.

Dezvoltatorii de aplicații au termen pentru a se pune în regulă cu Google

Dezvoltatorul poate adăuga, de asemenea, informații despre măsurile de securitate pe care le practică, cum ar fi dacă criptează datele în tranzit și dacă ai opțiunea de a cere ca ele să fie șterse.

În plus, secțiunea va arăta dacă o aplicație și-a validat practicile de securitate față de un standard global. Mai mult, părinții vor putea vedea și dacă o aplicație anume este potrivită pentru copii.

Google spune că lansarea funcției se va produce treptat, iar secțiunea va începe să prindă contur în următoarele săptămâni. Așa că nu te panica în cazul în care ai accesat deja magazinul Play de la Google și nu ai văzut nimic care să semene cu cele descrise anterior.

De reținut că gigantul Google le oferă dezvoltatorilor timp până pe 20 iulie pentru a-și face rost de o secțiune de date, așa că este posibil ca unele aplicații să nu aibă una, chiar dacă vezi deja funcția în alte părți.

Tot ce trebuie să faci este să ai răbdare ca sistemul să-și intre în drepturi, încet-încet.

Până atunci, poate că nu ar fi rău, pentru siguranța ta, să eviți să descarci aplicații despre care nu știi nimic.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele