01 nov. 2022 | 20:51

FOTO Guvernul Giorgiei Meloni, zguduit de un scandal uriaș. Italia îl critică pe ministrul fotografiat cu svastica pe braţ

ULTIMA ORĂ
FOTO Guvernul Giorgiei Meloni, zguduit de un scandal uriaș. Italia îl critică pe ministrul fotografiat cu svastica pe braţ

Guvernul condus de Giorgia Meloni este zguduit de un scandal uriaș. Numirea unui deputat de extremă dreapta, care a fost fotografiat cu svastica pe braţ, viceministru al Infrastructurii a creat nemulțumiri în Italia. Galeazzo Bignami, un avocat în vârstă de 47 de ani, apare într-o poză din 2005, în ţinută neagră şi purtând pe braţul stâng o banderolă cu svastica nazistă.

Scandal în Italia din cauza noului viceministru al Infrastructurii

Premierul Giorgia Meloni, care a anunțat personal numirea lui Galeazzo Bignami în funcția de viceministru al Infrastructurii, este liderul Fratelli d’Italia (Frații Italiei), un partid cu rădăcini în Mișcarea socială italiană post-fascistă (MSI).

Galeazzo provine din Bologna și este fiul avocatului Marcello Bignami, el însuși un pilon al extremei drepte și fost reprezentant al MSI. Avocatul de 47 de ani face, de multă vreme, parte din dreapta radicală italiană. Noul viceministru al Infrastructurii a fost fotografiat în 2005, la o petrecere, într-o ţinută neagră şi purtând pe braţul stâng o banderolă cu svastica nazistă.

Reacția deputatului fotografiat cu svastica pe braț

Galeazzo Bignami a devenit viceministru în Italia. Pata neagră din CV-ul său nu l-a împiedicat să devină numărul doi al lui Matteo Salvini în Ministerul Infrastructurii. Acesta a fost surprins într-o cămașă neagră, cu banderola nazistă pe braț. O imagine foarte veche și făcută în noaptea burlacilor. Și totuși, o fotografie care revine, la fiecare pas politic al lui Bignami, stârnind de fiecare dată indignare.

La începutul acestei săptămâni, Galeazzo Bignami a susținut că a simțit o „profundă rușine” în legătură cu imaginea din 2005, în timp ce a condamnat ferm „orice formă de totalitarism” și a descris nazismul drept „răul absolut”.

Val de critici pentru Giorgia Meloni

Numirea sa în guvernul de la Roma este „o ofensă, o indecenţă faţă de Constituţie, memorie, istorie şi victimele svasticii”, emblema naziştilor, a denunţat deputatul Marco Furfaro (Partidul Democrat). „Ruşine să-ţi fie Giorgia Meloni”, a scris politicianul.

Prezența lui Bignami în guvernul lui Meloni a fost condamnată de asociația italiană antifascism,Anpi. Însă, nu este singurul ministru a cărui numire a fost criticată. Claudio Durigon, care a propus redenumirea unui parc din orașul Latina (Lazio) după fratele lui Benito Mussolini, dictatorul fascist italian, este subsecretar la Ministerul Muncii.